Skip to main content

Μπάσκετ: Πρεμιέρα στους τελικούς

Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών εισέρχεται από σήμερα στην τελική ευθεία του, καθώς ξεκινούν οι τελικοί αλλά και ο «μικρός τελικός» (θέσεις 3-4) με ντέρμπι «αιωνίων» και στις δύο σειρές.

Για τον τίτλο του πρωταθλητή θα μονομαχήσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για 15η φορά από τη σεζόν 1992-1993, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει αυτή τη φορά στους «ερυθρόλευκους» που εκκινούν από το ΣΕΦ.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν οι «πράσινοι» πανηγύρισαν δέκα φορές, εκ των οποίων οι οκτώ συνεχείς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν τέσσερις τίτλους σε αυτό το διάστημα.

Το τζάμπολ θα δοθεί στις 19:30 και οι ομάδες έχουν από έναν απόντα, αφού την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν θα ενισχύσει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Εστέμπαν Μπατίστα.

Στη σειρά των «μικρών τελικών» ΠΑΟΚ και Άρης ξεκινούν από την Πυλαία (18:00) τη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αφού ο «Δικέφαλος» έχει πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι «κίτρινοι» θα παίξουν χωρίς τους φιλάθλους στο πλευρό τους στο Αλεξάνδρειο, λόγω τιμωρίας της έδρας τους.