Skip to main content

Ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η εμβόλιμη 5η αγωνιστική των πλέι οφ, που θα διεξαχθεί σήμερα, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για το πλασάρισμα των ομάδων στις θέσεις πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και κατ΄ επέκταση να καθορίσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η 5η ημέρα του μίνι πρωταθλήματος περιλαμβάνει δύο ντέρμπι, το αθηναϊκό ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (21:30) στο ΟΑΚΑ κι εκείνο της Θεσσαλονίκης (19:30) μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αμφότερα κομβικά για την έξοδο στο Europa Conference League.

Η αυλαία ανοίγει στις 17:15 στον Πειραιά, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, στο οποίο όμως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την παρένθεση της Τούμπας, απέναντι στους Αρκάδες που αγνοούν τη νίκη στα πλέι οφ.

Αμέσως ύστερα, Άρης και ΠΑΟΚ ευελπιστούν να «χτίσουν» πάνω στις επιτυχίες της περασμένης Κυριακής, επί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αντίστοιχα.

Αν η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία περάσει νικηφόρα από το Χαριλάου και στο παιχνίδι που ακολουθεί η ΑΕΚ επικρατήσει του Παναθηναϊκού, η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς Άρης, ΠΑΟΚ και Ένωση θα απέχουν πια οκτώ βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

«Τελικός» λοιπόν στο ΟΑΚΑ για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, στην προσπάθεια να μείνει ζωντανή για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, απέναντι σε έναν «Δικέφαλο» που μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό ανέκαμψε άμεσα, σημειώνοντας δύο σερί νίκες, με Άρη και Αστέρα Τρίπολης.