Skip to main content

Super League: Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα, τρίτος ο Ολυμπιακός

Ο υποβιβασμός της Κέρκυρας στη Football League και μαθηματικά, το «κλείδωμα» της τρίτης θέσης από τον Ολυμπιακό και μαθηματικά και το επιβλητικό 3-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σημάδεψαν την 29η αγωνιστική.

Στο νησί των Φαιάκων οι γηπεδούχοι μπορεί να κράτησαν στο 0-0 την ΑΕΚ, όμως η νίκη της Λαμίας επί του ΠΑΣ Γιάννινα καταδίκασε το συγκρότημα της δυτικής Ελλάδας, που πάντως είχε τη φάση του αγώνα στο 92; , όταν ο Κόντος μπήκε από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώντα.

«Ξέσπασαν» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους «πράσινους» και με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δύο γκολ (27΄, 65΄)  έφτασε στο άνετο 3-0, που συνιστά τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη επί των «πρασίνων», καθώς ο Σάκχοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 84ο λεπτό.

Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-0 τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εξασφάλισε την τρίτη θέση.

Με τον Μιραλάς να «σερβίρει» και τους Ρομαό (25΄), Φορτούνη (33΄) να εκτελούν οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να φτάνει τα 50 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Από εκεί και ύστερα ανέλαβε δράση ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που σκόραρε δις (38΄, 46΄) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, οδηγώντας με τον Πρίγιοβιτς την κούρσα στους σκόρερ του πρωταθλήματος.

Βίοι παράλληλοι για Αστέρα – Ξάνθη

Ο Αστέρας νίκησε στην Τρίπολη 2-1 (83΄ Κώτσιρας, 85΄ Καλτσάς – 64΄ Τσουκαλάς) τον Απόλλωνα Σμύρνης με εκπληκτική ανατροπή και διατήρησε  ακέραιες τις ελπίδες της ομάδας του για κατάκτηση της 5ης θέσης και εξόδου στην Ευρώπη.

Το ίδιο ισχύει για την Ξάνθη, που με γκολ του Κασάδο στο 80΄ λύγισε τη μαχητική ΑΕΛ στα Πηγάδια και εξακολουθεί να πηγαίνει χέρι-χέρι με τους Πελοποννήσιους.

Ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη με 1-0 στη Λιβαδειά με το γκολ του Μπρούνο στο 87ο λεπτό, ενώ η Λαμία πανηγύρισε την παραμονή νικώντας 2-1 (45΄ Πίτι, 62΄ Όμο – 76΄ Χαλκιαδάκης) τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέλος, ο Πανιώνιος έφυγε με τρεις βαθμούς από τα Περιβόλια επικρατώντας με ανατροπή 2-1 (75΄, 89΄ Σπιριντόνοβιτς – 62΄ Ουντότζι) του Πλατανιά και ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση.