Skip to main content

Ευρωλίγκα: Η Μακάμπι «τελείωσε» την Ζαλγκίρις

Νίκη «μαχαιριά» στην καρδιά της Ζαλγκίρις σημείωσε η -αδιάφορη- Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κάουνας, επικρατώντας με 88-81 για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και κόβοντας το… δρόμο προς την οκτάδα για τους Λιθουανούς.

Στο 15-16 πλέον το ρεκόρ της Ζαλγκίρις που βλέπει τα πλέι-οφ να απομακρύνονται, ανέβηκε στο 12-17 η Μακάμπι.

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά στην πρώτη περίοδο και με αιχμή του δόρατος τον Νάιτζελ Χάγιες (12 π.), έφτασαν στο +13 (23-10) στο 7ο λεπτό, όμως η Μακάμπι μάζεψε τη διαφορά στο κλείσιμο του δεκάλεπτου με συνεχόμενους πόντους του Κάσπι.

Στη δεύτερη περίοδο οι Ισραηλινοί με όπλο την πολύ καλή άμυνά τους και τον  Κρις Τζόουνς, μείωσαν κι άλλο τη διαφορά κι έκλεισαν το ημίχρονο, όντες πίσω στο σκορ με ένα καλάθι (40-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γουόκαπ και Γκριγκόνις έδωσαν ξανά «αέρα» 8 πόντων στη Ζαλγκίρις, όμως η Μακάμπι παίρνοντας λύσεις και σκοράρισμα απ’ όλους τους παίκτες της, προσπέρασε στο 28΄ με 57-58, χάρις σε τρίποντο του Ντόρσεϊ.

Η τέταρτη περίοδος ήταν ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να παίρνουν ξανά… μπροστά με τους Λοβέρν και Γκριγκόνις να βγαίνουν μπροστά με πολύτιμα καλάθια, όμως η Μακάμπι δεν είχε πει ακόμη την τελευταία λέξη.

Ένα ξέσπασμα των Ισραηλινών (επιμέρους σκορ 2-14) μετέτρεψε το 79-74 σε 81-88, με τους Ζίζιτς, Γουίλμπεκιν και Κρις Τζόουνς να βάζουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στο μεγάλο διπλό της Μακάμπι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Πέμπτης σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 87-72, Βιλερμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης 71-74, Βαλένθια-Μπάγερν Μονάχου 83-76.