Skip to main content

Επική πρόκριση της Πόρτο στους «8» του Champions League

Η Πόρτο ολοκλήρωσε την έκπληξη που ξεκίνησε να αχνοφαίνεται μετά τη νίκη στο «Ντραγκάο» επί της Γιουβέντους με 2-1 και παρά την ήττα στο Τορίνο με 2-3 στην παράταση, αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 54ο λεπτό, προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Έτσι, το ισχνό σκορ του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που με τακτική αλλά και τύχη μετά την αποβολή του Ταρέμι οδήγησε τον αγώνα στην παράταση, όπου με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα, που είχε παίξει δανεικός στον ΠΑΟΚ, προκρίθηκε στα προημιτελικά. 

Το προβάδισμα της Πόρτο από το 19ο λεπτό με το πέναλτι του Ολιβέιρα διήρκεσε μέχρι το 49ο, όταν από ασίστ του Ρονάλντο ο Κιέζα ισοφάρισε, ενώ στο 63΄ ήταν και πάλι ο Ιταλός διεθνής που έδωσε το προβάδισμα στους «μπιανκονέρι» και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η Γιουβέντους στάθηκε άτυχη στο τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, όταν στο 90΄+3 το σουτ του Κουαδράδο στο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρτσεσίν.

Στην παράταση, ο Ολιβέιρα ισοφάρισε για τους «Δράκους» στο 115΄ και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση, παρά το 3-2 που «έγραψε» ο Ραμπιό δυο λεπτά αργότερα. Στο χρόνο που απέμενε οι Ιταλοί πίεσαν, αλλά το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι αποχαιρέτησαν πρόωρα το Champions League για άλλη μια φορά…