Skip to main content

FIFA: Έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικείων συλλόγων

Ο Ινφαντίνο δήλωσε ότι η νέα διοργάνωση θα ανεβάσει επίπεδο το γυναικείο ποδόσφαιρο

Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της στην Ταϊλάνδη (Μπανγκόκ), η FIFA ανακοίνωσε σήμερα (15/5) ότι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών σε επίπεδο συλλόγων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2026.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Athletic, το τουρνουά θα συγκεντρώσει 16 ομάδες από τις τέσσερις γωνιές της Γης και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, Τζιάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε την ιδέα ότι αυτή η νέα διοργάνωση αντιπροσωπεύει «ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας να πάμε το γυναικείο ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο».

Επιπλέον, χαιρέτισε τη δέσμευση των συνομοσπονδιών σχετικά με την απόφαση να συμφωνήσουν εκ των προτέρων για τις ημερομηνίες του μελλοντικού τουρνουά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προϋποθέσεις πρόκρισης για τους συλλόγους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η FIFA θα ήθελε να συγκεντρώσει συλλόγους από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, αλλά γνωρίζει ότι οι καλύτερες ομάδες μοιράζονται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Αμερική.