Skip to main content

Η Σάλτσμπουργκ ανακοίνωσε ως προπονητή τον βοηθό του Κλοπ

Ο 41χρονος Ολλανδός Πεπ Λάιντερς θα οδηγήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι την αυστριακή ομάδα

Ο επόμενος προπονητής της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ έρχεται απευθείας από την Λίβερπουλ και είναι ο Πεπάιν Λάιντερς.

Ο 41χρονος Ολλανδός, άμεσος συνεργάτης (βοηθός) του Γιούργκεν Κλοπ στην Premier League εδώ κι αρκετά χρόνια, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και θα αναλάβει το τιμόνι της ομάδας στην έναρξη της προετοιμασίας της για την περίοδο 2024-25.

Ο Λάιντερς έχει αποκτήσει εμπειρία σε διάφορα επίπεδα από μια σειρά κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής προπονητής στη Ναϊμέγκεν, προπονητής Νέων σε Αϊντχόφεν και Πόρτο, προπονητής ακαδημιών στους «Κόκκινους» καθώς και βοηθός προπονητή στη Λίβερπουλ για πολλά χρόνια.

Στο Σάλτσμπουργκ πρόκειται να φτάσει μαζί με τον Βίτορ Μάτος, ο οποίος θα εργαστεί ως βοηθός προπονητή. Ο 36χρονος Μάτος έχει συνεργαστεί με τον Λάιντερς για πολλά χρόνια σε Πόρτο και Λίβερπουλ.

«Είμαι περήφανος που γίνομαι ο νέος προπονητής της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, είναι πραγματικό προνόμιο για μένα να βρίσκομαι εδώ. Μετά την Αϊντχόφεν, την Πόρτο και τη Λίβερπουλ μπαίνω σε έναν άλλο όμορφο σύλλογο με ισχυρή δομή και ακόμα καλύτερη ακαδημία», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός.

«Όλοι οι σύλλογοι στους οποίους έχω πάει ήταν μοναδικοί, αξιόλογοι σύλλογοι με μερικά κοινά χαρακτηριστικά: μια νοοτροπία όπου η επίθεση είναι πολύ σημαντική, μια αληθινή πεποίθηση για την κατάκτηση μεγάλων τροπαίων και, πάνω απ΄ όλα σύλλογοι με πάθος, γιατί το παιχνίδι και η φιλοδοξία για επιτυχία είναι η βάση όλων».

Και συμπλήρωσε: «Η οικογένειά μου έχει επισκεφτεί την πόλη στο παρελθόν και συγκλονίστηκε από την ομορφιά της και από την καλοσύνη των ανθρώπων. Αυτό ήταν το τελευταίο, σημαντικό βήμα για μένα για να αποφασίσω να ενταχθώ στην Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ».