Skip to main content

Ο Τσάμπι Αλόνσο επιβεβαίωσε ότι μένει στην Λεβερκούζεν

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Ο Ισπανός τεχνικός οδηγεί την Μπάγερ στο πρώτο πρωτάθλημα της Ιστορίας της στην πρώτη πλήρη χρονιά του ως προπονητής της

Ο Τσάμπι Αλόνσο επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (29/3), ο Αλόνσο εξήγησε ότι η Λεβερκούζεν είναι το «σωστό μέρος για μένα».

«Η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει εδώ», είπε ο Αλόνσο. «Πήρα αυτή τη σημαντική απόφαση συνεκτιμώντας τα πάντα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι το σωστό. Αυτή είναι η πρώτη μου πλήρης σεζόν ως προπονητής. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να αποδείξω και να ζήσω. Αυτή τη στιγμή, έχω μια κατάσταση όπου αισθάνομαι πραγματικά σταθερή κι ευτυχισμένη».

Ο Αλόνσο βρίσκεται στα πρόθυρα να οδηγήσει τις «ασπιρίνες» στο πρώτο πρωτάθλημα της Ιστορίας τους στην Γερμανία στην πρώτη πλήρη σεζόν του ως προπονητής της, με την ομάδα να έχει 10 βαθμούς διαφορά από την Μπάγερν οκτώ αγωνιστικές πριν τη λήξη.

Ο 42χρονος παλαίμαχος Ισπανός διεθνής μέσος εντάχθηκε σε μια παραπαίουσα Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Οκτώβριο του 2022 και την οδήγησε στην έκτη θέση και στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Ήταν μια σεζόν με πολλές εικασίες σχετικά με το μέλλον μου», πρόσθεσε ο Αλόνσο. «Είχαμε τόσα πολλά παιχνίδια και ήμασταν αρκετά απασχολημένοι και συγκεντρωμένοι, ήθελα να χρησιμοποιήσω το διεθνές διάλειμμα για να σκεφτώ λίγο καλύτερα και να πάρω μια απόφαση».

«Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για να εξελιχθώ ως προπονητής, είμαι ένας νέος προπονητής. Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το σωστό μέρος. Οφείλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Ο σύλλογος ήταν υποστηρικτικός και νιώθω σεβασμό από όλα τα τμήματα», πρόσθεσε.

«Οι οπαδοί έχουν δείξει μεγάλη υποστήριξη κι έχουν λόγους να πιστεύουν και να ονειρεύονται ότι θα έχουμε μια υπέροχη σεζόν. Έχω ένα εξαιρετικό επιτελείο που με βοηθάει να δουλεύω καθημερινά, και φυσικά τους παίκτες. Μου δίνουν πολλούς λόγους για να συνεχίσω να πιστεύω σε αυτή την ομάδα».

Ο Γιούργκεν Κλοπ, εν τω μεταξύ, ρωτήθηκε για την απόφαση του Αλόνσο και είπε: «Όντας νεαρός προπονητής σε έναν σύλλογο που τα πάει πολύ καλά, είχα μια παρόμοια κατάσταση. Έκανα σχεδόν το ίδιο και δεν μετάνιωσα ποτέ. Κάνει απίστευτη δουλειά εκεί. Η Λεβερκούζεν έχει καλή ομάδα και μάλλον θα την κρατήσει φέτος, αλλά δεν θα είναι κάθε χρόνο έτσι».

Ο Αλόνσο είχε θεωρηθεί ως το φαβορί για τη δουλειά στην Λίβερπουλ, αφού ο Κλοπ ανακοίνωσε ότι θα φύγει στο τέλος της σεζόν μετά από εννέα χρόνια στον σύλλογο του Άνφιλντ.

Ο πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 και το Κύπελλο Αγγλίας την επόμενη σεζόν, κατά τη διάρκεια μιας πενταετούς περιόδου στο Μέρσεϊσαϊντ.

Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του το 2018 με την ομάδα κάτω των 14 ετών της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν αναλάβει την ομάδα Β της Ρεάλ Σοσιεδάδ το 2019.