Skip to main content

Σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ

Τα βελτιωτικά έργα, κόστους 500.000 ευρώ, που υλοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο (εκκρεμούν ακόμη έργα 200.000) το μεταμόρφωσαν σε έναν σύγχρονο χώρο, ικανό να φιλοξενεί τους Έλληνες πρωταθλητές

Αυτοψία στο ανακαινισμένο κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Τα βελτιωτικά έργα, κόστους 500.000 ευρώ, που υλοποιήθηκαν αυτούς τους τρεις μήνες (εκκρεμούν ακόμη έργα 200.000), το μεταμόρφωσαν σε σύγχρονο και ικανό να φιλοξενεί τους Έλληνες πρωταθλητές.

Η πρότερη έλλειψη θέρμανσης, οι κουβάδες για να μαζεύουν τα βρόχινα εξαιτίας της προβληματικής μόνωσης και ο γενικότερα φθαρμένος χώρος ανήκουν πια στο παρελθόν, εξ ου και τα σχόλια των Τεντόγλου, Κυριακοπούλου, Δουβαλίδη, των προπονητών Πομάσκι, Παυλακάκη, Καραλή, Κολοβού, Παπαδόπουλου και Γκατσιούδη, που συναντήθηκαν με τον υπουργό στο κλειστό προπονητήριο.

«Είδα τα μάτια του Μίλτου, της Νικόλ και των άλλων παιδιών να λάμπουν από χαρά για τη βελτίωση του χώρου κι αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα μπορούν να γίνουν. Πριν από τρεις μήνες, που επισκέφτηκα για πρώτη φορά αυτόν τον χώρο, ντράπηκα για τις συνθήκες που προπονούνταν οι αθλητές μας. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η εικόνα του κλειστού προπονητηρίου έχει αλλάξει σημαντικά και ευχαριστώ όλους, κυρίως τους εργαζομένους για τη συμβολή τους», συνέχισε ο υπουργός.

«Έχουν δρομολογηθεί κι άλλα πράγματα να γίνουν, όπως το εργομετρικό κέντρο εντός του ΕΚΑΕ (κόστους 400.000), μια εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί έως τέλος Αυγούστου του 2024. Έως τότε φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε και άλλα έργα εντός του κλειστού, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο και στα ανοιχτά γήπεδα».

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, ήταν ικανοποιημένος και το δήλωσε: «Τα τελευταία επτά χρόνια που προπονούμαι στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, είναι η πρώτη φορά που βλέπω αλλαγή. Ο κ. Βρούτσης άκουσε τα αιτήματά μας από την πρώτη στιγμή και τα υλοποίησε. Το βασικότερο για μένα ήταν η θέρμανση που το ζητούσαμε χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για «την επικοινωνία που αναπτύξαμε με τον Υπουργό από την πρώτη μέρα. Εμείς αναδείξαμε τα προβλήματά μας και ο κ. Βρούτσης πήρε τα σημαντικά και ουσιαστικά και τα έκανε πράξη. Ήταν για μένα έκπληξη».

Κατά την αυτοψία του, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προπόνηση των αθλητών, να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ρωτήσει για τις νέες συνθήκες προετοιμασίας και να ακούσει τι άλλο τους απασχολεί.

Συνοπτικά, τα έργα που υλοποιήθηκαν αυτό το τρίμηνο είναι:

  • Αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των παλαιών μη λειτουργικών θερμαντικών σωμάτων και φωτιστικών.
  • Τοποθέτηση έξι κλιματιστικών 60.000 BTU,τύπου ντουλάπας και αποκατάσταση των καλωδίων του δικτύου παροχής ρεύματος που είχαν κλαπεί.
  • Τοπική αποκατάσταση φθορών της μονωτικής μεμβράνης στην οροφή της αίθουσας μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας (ποσού 100.000€) που έχει προκηρυχθεί για την πλήρη αντικατάσταση αυτής.
  • Κατασκευή στεγάστρου σε τμήμα της οροφής του προπονητηρίου για αποτροπή εισροής υδάτων στον διάδρομο προθέρμανσης οριζόντιων αλμάτων.
  • Γενικός ελαιοχρωματισμός και αποκατάσταση σαθρών επιχρισμάτων στις τοιχοποιίες στην οροφή και στην περιμετρική επένδυση της αίθουσας προπονήσεων με ξυλεία ραμποτέ.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών panels στη τζαμαρία της αίθουσας για προστασία των αθλητών και ανανέωση αθλητικού εξοπλισμού (δίχτυα ρίψεων, στρώματα κλπ), προς αντικατάσταση των παλαιών που είχαν φθαρεί (προσφορά της ΕΟΕ, ύψους περίπου 100.000€).
  • Πλήρης αναβάθμιση του εξωτερικού και εσωτερικού φωτισμού στο προπονητήριο με αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led, υψηλής ενεργειακής απόδοσης.
  • Τοποθέτηση ηλεκτρικής μπάρας για τον έλεγχο της εισόδου των οχημάτων στην εγκατάσταση.
  • Τοποθέτηση αυτόνομων οικίσκων υγιεινής (WC) και αποδυτηρίων στο βοηθητικό Κ-1.
  • Κατασκευή περίφραξης για διαχωρισμό των βοηθητικών γηπέδων Κ-1 (ΣΕΓΑΣ) και Κ-2 (κοινού).
  • Τοποθέτηση ελεγχόμενης εισόδου προς το βοηθητικό γήπεδο Κ2 από τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου και παράλληλη διευκόλυνση της στάθμευσης οχημάτων των αθλούμενων.
  • Επισκευή μεταλλικής πρόσοψης και υαλοπινάκων στην αίθουσα προπονήσεων.