Skip to main content

Premier League: Πράσινο φως, υπό όρους, για τη συμφωνία Everton-777 Partners

Η κορυφαία αγγλική ποδοσφαιρική λίγκα είπε «ναι» για το εγχείρημα στον επενδυτικό όμιλο από το Μαϊάμι, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις

Το διοικητικό συμβούλιο της Premier League γνωστοποίησε ότι είναι «διατεθειμένο» να αποδεχθεί την προσφορά των 777 Partners για την Έβερτον, εάν ο επενδυτικός όμιλος με έδρα το Μαϊάμι ικανοποιήσει έναν αριθμό απαιτήσεων που προϋποθέτει η πώληση.

Η Λίγκα, όπως ανέφερε το Bloomberg, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της με επιστολή της, μετά από περισσότερους από έξι μήνες εξέτασης των σχεδίων εξαγοράς της 777 και δήλωσε ότι «επί του παρόντος είναι διατεθειμένη» να υποστηρίξει την προσφορά, υπό προϋποθέσεις.

Μία από αυτές είναι πως η διοργανώτρια του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Γη αναζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση του συλλόγου, οι οποίες σχετίζονται και για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Η έγκριση υπό όρους δεν σημαίνει ότι είναι και εγγυημένη. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον γενικό διευθυντή της Λίγκας Ρίτσαρντ Μάστερς, καθώς και την πρόεδρο Άλισον Μπριτέιν, μεταξύ άλλων.

Η συμφωνία που εγκρίθηκε προέκυψε τον Σεπτέμβριο, όταν η 777 δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να αγοράσει το 94,1% του συλλόγου από τον ιδιοκτήτη Φαρχάντ Μοσίρι. Έκτοτε, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει ερωτήματα από την Λίγκα σχετικά με την καταλληλότητό της να κατέχει τον σύλλογο του Λίβερπουλ.

Η απόκτηση της Έβερτον θα έδινε στην 777 Partners, που έχει ως επικεφαλής τον Στίβεν Πάσκο και τον Τζος Γουάντερ, την ιδιοκτησία ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Αγγλίας.

Από τον Σεπτέμβριο, η 777 έχει εισφέρει πάνω από 150 εκατομμύρια λίρες στην Έβερτον για να καταστεί δυνατή η κατασκευή ενός σταδίου σχεδόν 53.000 θέσεων.

Ο όμιλος του Μαϊάμι διόρισε την Tifosy ως σύμβουλο για να βοηθήσει στην άντληση χρηματοδότησης. Στο ενημερωτικό δελτίο της για πιθανούς επενδυτές, που ονομάζεται Project Teaser, αναφέρει ότι η απόκτηση της Έβερτον θα έδινε στον όμιλο πρόσβαση στο μεγαλύτερο και πιο κερδοφόρο πρωτάθλημα στον κόσμο.

naftemporiki.gr