Skip to main content

Παναθηναϊκός βγαλμένος από το NBA νίκησε την Μπαρτσελόνα

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ακόμη ένα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της Euroleague έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός. Οι ”πράσινοι” με ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο νίκησαν την Μπαρτσελόνα με 89-81 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ”έπιασαν” τους Καταλανούς στο δεύτερο καλύτερο ρεκόρ της διοργάνωσης(20-11) και ισοφάρισαν την διαφορά της ήττας τους από το παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό και καταπληκτικό για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έπαιξαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, δημιούργησαν εξαιρετικές συνεργασίες, είχαν 14 ασίστ και απόλυτα λογικά πήγαν στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ με 46-34. Από την άλλη οι ”πράσινοι” είχαν κάκιστη εικόνα στην άμυνα, κακές επιλογές στην επίθεση, αρκετά λάθη και μία εικόνα προβληματική στο μεγαλύτερο διάστημα των δύο πρώτων δεκαλέπτων του παιχνιδιού.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το ”τριφύλλι” μπήκε πιο δυνατά, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και ένταση και με την βοήθεια του κόσμου κατάφερε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς, μειώνοντας στο 25′, στο -5(49-54) ενώ έχοντας 7 ασίστ, κανένα λάθος και μία σούπερ άμυνα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια(55-55) δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το πάνω χέρι και με τους Σλούκα και Ναν να βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, κατάφερε στο 34′, να πάρει κεφάλι στο σκορ με πέντε πόντους, 73-68. Oι δύο γκαρντ της ελληνικής ομάδας ήταν καταπληκτικοί σε άμυνα και επίθεση και συνεπικουρούμενοι από τον Ντίνο Μήτογλου έφεραν το ματς… τούμπα.

Το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε δύο λεπτά πριν το τέλος με δέκα πόντους, 83-73, κυνηγώντας όχι μόνο την νίκη αλλά και να καλύψει την διαφορά των οκτώ πόντων από το πρώτο ματς για να ”έχει” την Μπαρτσελόνα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Η ομάδα του Αταμάν είχε καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση, έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα με 89-81 και στην απόλυτη ισοβαθμία με τους Καταλανούς απόψε είναι από πάνω, έχοντας καλύτερη διαφορά συνολικών πόντων στην διοργάνωση.

Ο Σλούκας με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ο Ναν με 22 πόντους και ο Μήτογλου με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-46, 60-61, 89-81.