Skip to main content

Υπόθεση της Κένυας ο Μαραθώνιος στην Ρώμη

EPA/MASSIMO PERCOSSI

Οι εκπληκτικοί δρομείς της αφρικανικής χώρας κατάκτησαν τα πέντε από τα συνολικά έξι μετάλλια σε Άνδρες και Γυναίκες

Κάτω από τον ουρανό της Ρώμης η 29η διοργάνωση του Acea Run Rome The Marathon υπήρξε αγώνας-ρεκόρ, για τον αριθμό συμμετεχόντων, των ξένων που έτρεξαν και κυρίως επειδή σημειώθηκε ο καλύτερος χρόνος στη διαδρομή.

Νικητής του ανδρικού αγώνα αναδείχθηκε ο Άσμπελ Ρούτο. Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος οδήγησε από την αρχή την κούρσα και πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 2 ώρες 06΄24΄΄, επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ στον Μαραθώνιο της ιταλικής πρωτεύουσας και βελτίωσε το προσωπικό ρεκόρ του Ρούτο κατά περίπου 3 λεπτά.

Το βάθρο των ανδρών συμπλήρωσαν άλλοι δύο Κενυάτες δρομείς, ο Μπράιαν Κίπσανγκ με χρόνο 2 ώρες 07΄56΄΄ και ο Σίλα Κίπτο σε 2:08΄09΄΄.

EPA/MASSIMO PERCOSSI

Η Κένυα αναδείχθηκε νικήτρια και στις Γυναίκες, με την Ιβίν Λάγκατ να τερματίζει σε 2 ώρες 24΄35΄΄ και να συντρίβει την καλύτερη ατομική επίδοσή της, που ήταν πριν τον αγώνα της Ρώμης 2:41΄54΄΄

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η συμπατριώτισσά της Λίντια Σιμίγιου σε 2:25΄10΄΄ και στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Έμεμπετ Νιγκούσε από την Αιθιοπία, σε 2:26΄41΄΄.