Skip to main content

ΑΕΚ: Με πάρτι στον αέρα και τεσσάρα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Σκοράροντας τρεις φορές από στατικές φάσεις, η Ένωση ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, νίκησε 4-2 τον ΠΑΣ και παραμένει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Μία από τις μεγάλες δυνάμεις της φετινής ΑΕΚ είναι τα γκολ από στατικές φάσεις. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έστησε πάρτι στη συγκεκριμένη κατάσταση του παιχνιδιού, σκόραρε τρεις φορές, έφτασε συνολικά τις 24 στη σεζόν κερδίζοντας εναέριες μονομαχίες και επικράτησε επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-2 στην Opap Arena. Με αυτό το ”τρίποντο” η Ένωση συνεχίζει να οδηγεί μόνη πρώτη την κούρσα του πρωταθλήματος.

H AEK μπήκε πολύ δυνατά με την ώθηση που παίρνει πάντα από το γήπεδό της, απείλησε στο 6′ με τον Τσούμπερ, στο 13′ με τον Σιντιμπέ και στο 15′ άνοιξε το σκορ με τον Σιμάνσκι. Ο Άμραμπατ έκανε ωραία ενέργεια από τον άξονα, πάσαρε κάθετα και ο Πολωνός μέσος με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Στο 18′ ο Λιβάι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 35′ με τον Σομποσίνσκι. Μετά την εκτέλεση της στατικής φάσης από τον Τσαούση, ο Τζίμας πήρε την κεφαλιά και ο σκόρερ από κοντά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί και στο 44’… σόκαραν την Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Τζίμας από τα δεξιά με ωραία ατομική ενέργεια και άπιαστο σουτ, νίκησε τον Στάνκοβιτς και έβαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά στο σκορ με 2-1.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο δεύτερο μέρος, έκλεισε τον ΠΑΣ στην περιοχή του αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Μέχρι και το 69′. Σε εκείνο το λεπτό ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και με κεφαλιά ο Πόνσε έκανε το 2-2.

Στο 74′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή. Ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ, ο Χατζισαφί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιούμπισιτς στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 3-2.

H AEK δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και στο 79′ από ακόμη μία στατική φάση… καθάρισε το ματς. Από εκτέλεση του Μάνταλου, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 4-2!