Skip to main content

Προτελευταία στροφή στο πρωτάθλημα με επτά ντέρμπι

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και ο κάθε βαθμός μετρά πια «χρυσάφι» για όλες τις ομάδες

Με τη διεξαγωγή της –εμβόλιμης- 25ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, με τα επτά παιχνίδια να έχουν πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Στο σημαντικότερο ματς μεταξύ των «μεγάλων» ο Παναθηναϊκός περιμένει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Άρη (21:00).

Οι «Πράσινοι», που παίζουν τρίτο συνεχή αγώνα στην έδρα τους, προέρχονται από δύο αναπάντεχες απώλειες απέναντι σε Λαμία (2-2) και Κηφισιά (1-1), με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στην τρίτη θέση και η διαφορά από τον τέταρτο Ολυμπιακό να μειωθεί στους 2 βαθμούς.

Η διοίκηση επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές και το κλίμα είναι βαρύ στις τάξεις του «Τριφυλλιού». Από την άλλη, οι «Κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έχουν διασφαλίσει την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο και σκέφτονται τη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, καθώς θέλουν να είναι ο παρτενέρ του Παναθηναϊκού.

Τη θεωρητικά πιο βατή αποστολή έχει η ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΣ Γιάννινα (19:00), με τους Ηπειρώτες να ψάχνουν πια βαθμούς οπουδήποτε καθώς στοχεύουν στην παραμονή.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό (20:00), τον οποίο προσφάτως νίκησε δύο φορές με μεγάλο σκορ στο πλαίσιο του Κυπέλλου, ενώ επικίνδυνη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Μεντιλίμπαρ, που μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τον Βάσκο στην άκρη του πάγκου τους, θα παίξουν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (17:00), που επίσης αναζητά βαθμούς.

Η αυλαία της 25ης ημέρας θα ανοίξει νωρίς το απόγευμα (15:00) με δύο αγώνες: στην Τρίπολη ο Αστέρας θα υποδεχθεί την Κηφισιά και στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος περιμένει τον ΟΦΗ.

Οι Αρκάδες έχουν θεωρητικά ελπίδες για την έκτη θέση αλλά η ομάδα των βορείων προαστίων παραλίγο να φύγει με «διπλό» από τη Λεωφόρο, ενώ οι Θεσσαλοί «καίγονται» για βαθμούς παραμονής.

Στις 17:00, τέλος, θα ξεκινήσει ο αγώνας του Ατρόμητου με τη Λαμία, με τους φιλοξενούμενους να είναι φαβορί για μια θέση στα πλέι οφ και τους «κυανόλευκους» να αναζητούν τους βαθμούς ενόψει πλέι άουτ.