Skip to main content

Σε Φάληρο, Αγρίνιο και Λεωφόρο τα φώτα

Η 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί σήμερα με τις εναπομείνασες πέντε συναντήσεις, όλες με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον

Η αυλαία της 24ης αγωνιστικής, που άνοιξε χθες με τις αναμετρήσεις στη Λαμία (Λαμία-ΑΕΚ 1-3) και στις Σέρρες (Πανσερραϊκός-Ατρόμητος 0-0), συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, με τα φώτα να είναι στραμμένα σε Φάληρο, Λεωφόρο και Αγρίνιο.

Ο Ολυμπιακός, που πέρασε θριαμβευτικά από την Τούμπα (1-4) την περασμένη Κυριακή και από Πέμπτη σε Πέμπτη νίκησε δυο φορές τη Φερεντσβάρος και προκρίθηκε στους «16» του Conference League, φιλοξενεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Αστέρα Τρίπολης (18:00) και είναι το φαβορί για το «4Χ4» επί ημερών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παίζουν με Κηφισιά (20:00, εντός) και Παναιτωλικό (17:00, εκτός) αντίστοιχα, στον απόηχο του μεταξύ τους συγκλονιστικού δεύτερου ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας, που έστειλε τους «πράσινους» στον τελικό.

Το «τριφύλλι» έδειξε να συνέρχεται από την απρόσμενη ισοπαλία με τη Λαμία (2-2) και περιθώρια για νέα απώλεια δεν υπάρχουν, με την Κηφισιά να δίνει δεύτερο σερί εκτός έδρας πολύ δύσκολο ματς (προηγήθηκε το 3-0 από την ΑΕΚ).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», μετά τα τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι που τον έριξαν από την κορυφή και τον άφησαν εκτός Κυπέλλου, πηγαίνει στο Αγρίνιο, με την αξιόμαχη ομάδα του Γιάννη Πετράκη να χρειάζεται βαθμούς για να μην κινδυνεύσει περαιτέρω.

Ο Άρης περιμένει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ευρισκόμενο σε κρίση Βόλο (19:30). Οι «κίτρινοι» του Άκη Μάντζιου ουσιαστικά έχουν «καπαρώσει» την πέμπτη θέση ενώ ζουν κι αναπνέουν για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε τους εννέα αγώνες δίχως νίκη (0-3-6) και αντικατέστησε στον πάγκο τον Άνχελ Λόπεθ με τον Χρήστο Κόντη.

Στους «Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ θα αναζητήσουν βαθμούς σωτηρίας (16:30). Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό αλλά παραμένει ουραγός, ενώ οι Ηρακλειώτες νίκησαν 4-0 τον Πανσερραϊκό στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα και «ανάπνευσαν».