Skip to main content

Η Ισπανία προκρίθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πρωταθλήτρια κόσμου νίκησε στον ημιτελικό του γυναικείου Nations League την Ολλανδία με 3-0 κι εκτός της Ολυμπιακής πρόκρισης εξασφάλισε συμμετοχή στον τελικό με αντίπαλο τη Γαλλία

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης τη νύχτα της Παρασκευής.

Το 3-0 επί της Ολλανδίας στα ημιτελικά του Nations League Γυναικών, στη Σεβίλλη, ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει στην πρωταθλήτρια κόσμου μια θέση στο Παρίσι, το καλοκαίρι του 2024.

Τα γκολ των Τζένι Ερμόσο, Αϊτάνα Μπονμάτι και Όνα Μπέιτλ οδήγησαν την ομάδα της Μόντσε Τομέ σε μια άνετη νίκη μπροστά σε ένα κοινό-ρεκόρ 21.856 θεατών, στο στάδιο La Cartuja.

«Ανέλαβα τη διοίκηση σε μια δύσκολη στιγμή που κανείς δεν ήθελε και κάναμε ένα βήμα μπροστά», είπε η Τομέ, η οποία ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, μετά το σκάνδαλο με τον (πρώην) πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

«Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Αυτή η ομάδα αξίζει να παίξει Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από όλες τις προηγούμενες γενιές που πολέμησαν γι’ αυτό και δεν τα κατάφεραν».

Στον άλλο ημιτελικό, η νίκη της Γαλλίας με 2-1 επί της Γερμανίας έδωσε στις «Μπλε» μια θέση στον τελικό της Τετάρτης (28/2).