Skip to main content

Στον γαλαξία του City Group και η Μπασακσεχίρ

Η αυτοκρατορία του ομίλου που κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι αυξήθηκε με την προσθήκη της πρωταθλήτριας Τουρκίας το 2020

Ο γαλαξίας της City Football Group (CFG), εταιρείας που περιλαμβάνει ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε όλο τον πλανήτη Γη, συνεχίζει να αυξάνει το μέγεθός της.

Επεκταθείσα τους τελευταίους μήνες σε Νότια Αμερική και Ασία, οι επικεφαλής της αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ευρώπη παίρνοντας στα χέρια τους την Μπασακσχεχίρ, πρωταθλήτρια Τουρκίας το 2020 και αγαπημένο σύλλογο του Προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για τον δέκατο τέταρτο σύλλογο που εντάσσεται σε αυτήν την τεράστια εταιρεία, ναυαρχίδα της οποίας είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας κι Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία η CFG διαθέτει το 100% των μετοχών.

Εκτός της Σίτι και του τελευταίου μέλους του ομίλου, στη City Football Group ανήκουν επίσης οι Μέλμπουρν Σίτι (Αυστραλία, 100%), Νιου Γιορκ Σίτι (ΗΠΑ, 80%), Μουμπάι Σίτι (Ινδία, 65%), Τόρκε (Ουρουγουάη, 100%), Τρουά (Γαλλία, 100%), Λόμελ (Βέλγιο, 99%), Χιρόνα (Ισπανία, 47%), Σεντζέν Πενγκ Σίτι (Κίνα, 46,7%), Γιοκοχάμα Μαρίνος (Ιαπωνία, 20%), Παλέρμο (Ιταλία, 94,9%), Μπαΐα (Βραζιλία, 90%) και το Goals Soccer Centers, έναν διαχειριστή αποκλειστικών κέντρων ποδοσφαίρου 5Χ5 με έδρα την Καλιφόρνια που εκτείνεται σε περίπου 50 τοποθεσίες.

«Η CFG θα παράσχει επίσης στην Μπασακσχεχίρ συμβουλές εστιασμένες στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και τη βιωσιμότητα, με βέλτιστες πρακτικές στις στρατηγικές μεταγραφών παικτών, την ανάπτυξη της ακαδημίας και τη χρήση πληροφοριών που βασίζονται σε δεδομένα», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα (18/2).

«Σε αντάλλαγμα, η CFG θα αυξήσει τις γνώσεις της και θα αναπτύξει τις σχέσεις της στην Τουρκία, η οποία είναι μια φιλόδοξη ποδοσφαιρική χώρα με μεγάλη δεξαμενή ταλέντων».

naftemporiki.gr