Skip to main content

Μόνο για (πολύ) πλούσιους το Super Bowl

Η μέση τιμή των εισιτηρίων είναι περίπου στα 8.600 δολάρια, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί στην ιστορία του θεσμού

Το 58ο Super Bowl στην ιστορία του NFL θα φέρει αντιμέτωπους τους Κάνσας Σίτι Τσιφς με τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς στο Allegiant Stadium, στο Paradise, λίγο περισσότερο από 10 χλμ. από το Λας Βέγκας.

Ακριβώς λόγω της εγγύτητας στην πόλη των φώτων, όπως αναφέρει η πλατφόρμα μεταπώλησης εισιτηρίων StubHub, τα εισιτήρια που εξασφαλίζουν μια θέση για το Super Bowl έχουν εκτοξευθεί και κοντεύουν να γίνουν τα πιο ακριβά στην ιστορία της τελευταίας εποχικής διοργάνωσης του NFL.

Η μέση τιμή είναι γύρω στα 8.600 δολάρια, που με την τρέχουσα ισοτιμία ισοδυναμεί με 7.982 ευρώ. Ένας αριθμός που δεν έχει σημειωθεί ποτέ και θα ξεπερνούσε, έστω κι ελαφρώς, την τιμή των εισιτηρίων για το Super Bowl πριν από δύο χρόνια στο Λος Άντζελες.

Η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, όπως είναι φυσιολογικό για ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στον κόσμο, καταγράφοντας πολύ υψηλότερες πωλήσεις στην Καλιφόρνια (38%), σε σύγκριση με το Μισούρι και το Κάνσας (περίπου 10%).

Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι 49ερς δεν έχουν κερδίσει Super Bowl από το 1994, ενώ δεν έχουν φτάσει στην τελική φάση του NFL από το 2020, όταν έχασαν από τους Τσιφς.

Μια κούρσα για ένα εισιτήριο πάρα πολύ ακριβή για ορισμένους οπαδούς, που πήγαν στο Λας Βέγκας μόνο και μόνο για να αναπνεύσουν τον αέρα της ατμόσφαιρας του Super Bowl, πριν από το παιχνίδι της χρονιάς.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο σπίτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ελπίζοντας να δουν την ομάδα τους να θριαμβεύει ακόμα κι αν αυτοί βρίσκονται μίλια μακριά, αλλά τουλάχιστον με χαρούμενες αναμνήσεις από τις ημέρες που πέρασαν στους χώρους που προορίζονται για τους οπαδούς στην πόλη των φώτων.