Skip to main content

Μέγας ΠΑΟΚ θάμπωσε τη Φρανκφούρτη

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφυγε νικήτρια με 2-1 απέναντι στην Άιντραχτ και προκρίθηκε απευθείας στις 16 καλύτερες ομάδες του Conference League

Με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο «Ντόιτσε Μπανκ Παρκ», ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Conference League κι εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και μαζί την απευθείας συμμετοχή στους «16».

Μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα οι Γερμανοί απείλησαν με το άστοχο σουτ του Λάρσον στο 6΄, ενώ στο 11΄ ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ του Τσαϊμπί και στο 25΄ έκανε το ίδιο στην προσπάθεια του Ενκουνκού.

Στο 29΄ ο Μουργκ βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Τραπ με το πόδι στην κλειστή γωνία του. Ο Κοτάρσκι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του στο 29΄, όταν από λάθος του Κουλιεράκη πρόλαβε με σωτήρια έξοδο τον Μαρμούς.

Στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε να πιέζει ψηλότερα και στο 55΄ από σέντρα του Ζίβκοβιτς οι αμυντικοί της Άιντραχτ μπερδεύτηκαν και ο Κεντζιόρα μπήκε «σφήνα» ανάμεσά τους και από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, δεν κράτησε παρά δευτερόλεπτα, αφού μετά τη σέντρα ο Τσαϊμπί έκανε την προσπάθεια και σέντραρε από αριστερά, με τον Μαρμούς να ισοφαρίζει με έξοχη καρφωτή κεφαλιά.

Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι Κωνσταντέλια και Τόμας, που λίγο αργότερα δημιούργησαν το 2-1, όταν συνδυάστηκαν και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Τραπ έκανε λανθασμένη επέμβαση, η μπάλα στρώθηκε στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος έγραψε το 2-1 στο 73΄.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στη συνέχεια ο Κοτάρσκι νίκησε τον Μαρμούς και τον Τσαϊμπί, ενώ τα νεύρα των παικτών της Άιντραχτ κόστισαν την αποβολή του Γιάκιτς με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ισάριθμα λεπτά, στο 90΄+4.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 13 βαθμούς και είναι οριστικά πρώτος, έχοντας νικήσει στην εφετινή απίθανη πορεία του και τα τρία παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας στον όμιλο. Κατά συνέπεια, το τελευταίο παιχνίδι με την Ελσίνκι στην Τούμπα είναι τυπικής διαδικασίας.