Skip to main content

Ο Μπαπέ κράτησε ζωντανή την Παρί Σεν Ζερμέν

REUTERS/Stephane Mahe

Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λάτσιο ακολούθησαν Μπάγερν, Ίντερ, Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ στους «16» του Champions League

Πολύ μεγάλα παιχνίδια διεξήχθησαν ανά την Ευρώπη τη νύχτα της Τρίτης για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στους ομίλους από τον 5ο έως τον 8ο.

Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Λάτσιο εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «16», ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν παρέμεινε στη διεκδίκηση μιας θέσης χάρη στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπαπέ νικώντας τον Πόουπ στο 90΄+8, με τη Νιούκαστλ να φωνάζει για την απόφαση του Πολωνού διαιτητή Σιμόν Μαρτσίνιακ, που κλήθηκε από το VAR για on field revew.

Στο Μιλάνο, η Ντόρτμουντ βρήκε πανέξυπνα τους χώρους απέναντι στη Μίλαν, οι αντεπιθέσεις της ήταν… βιτριολικές και απέφεραν το μεγάλο «διπλό» με 3-1 στο «Σαν Σίρο», εξασφαλίζοντας στους Σουηβούς την πρόκριση στα νοκ-άουτ, ό,τι κι αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο.

Οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο Μαδρίτης έκαναν δώρο στον προπονητή τους, που συμπλήρωσε 100 αγώνες Champions League στον πάγκο των «Ροχιμπλάνκος», τη νίκη μέσα στο Ρότερνταμ επί της Φέγενορντ με 3-1. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε πάντως και την τύχη με το μέρος της, αφού τα δύο τέρματά της προήλθαν από αυτογκόλ.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο Μάντσεστερ, όπου η Σίτι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ημίχρονο από τη Λειψία. Οι Γερμανοί, όμως, δεν άντεξαν στην ασφυκτική πίεση των πρωταθλητών Ευρώπης μετά την ανάπαυλα, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να φτάνουν στην ανατροπή (3-2) και μαζί στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου.

Ανατροπή και στην Βαρκελώνη, με τον Πόρτο να προηγείται στο Ολυμπιακό Στάδιο της καταλανικής πόλης αλλά την Μπαρτσελόνα να είναι η ομάδα που έφτασε στη νίκη με γκολ δύο… Πορτογάλων (Κανσέλο, Ζοάο Φέλιξ).

Η «Μπάρτσα» εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά οι Πορτογάλοι θα πρέπει να παίξουν «τελικό» για το άλλο εισιτήριο της φάσης των «16» αντιμετωπίζοντας τους Ουκρανούς την τελευταία αγωνιστική.

Εκτός των ομάδων που προαναφέρθηκαν, στους νοκ-άουτ αγώνες της διοργάνωσης είχαν επίσης ήδη προκριθεί οι Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ, Λειψία, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

5ος όμιλος

  • Λάτσιο-Σέλτικ 2-0 (82΄, 85΄ Ιμόμπιλε)
  • Φέγενορντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (77΄ Βίφερ – 14΄ αυτ. Χερτρούιντα, 58΄ Ερμόσο, 81΄ αυτ. Χιμένες)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ατλέτικο Μαδρίτης 11, Λάτσιο 10, Φέγενορντ 6, Σέλτικ 1

6ος όμιλος

  • Παρί Σεν Ζερμέν-Νιούκαστλ 1-1 (90΄+8 πεν. Μπαπέ – 24΄ Ίσακ)
  • Μίλαν-Ντόρτμουντ 1-3 (37΄ Τσουκουέζε – 10΄ πεν. Ρόις, 59΄ Γκίτενς, 69΄ Αντεγέμι)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ντόρτμουντ 10, Νιούκαστλ 7, Παρί Σεν Ζερμέν 6, Μίλαν 5

7ος όμιλος

  • Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 3-2 (54΄ Χάαλαντ, 70΄ Φόντεν, 87΄ Άλβαρες – 13΄, 33΄ Οπέντα)
  • Γιούνγκ Μπόις-Ερυθρός Αστέρας 2-0 (8΄ αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29΄ Μπλουμ)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Μάντσεστερ Σίτι 13, Λειψία 10, Γιουνγκ Μπόις 4, Ερυθρός Αστέρας 1

8ος όμιλος

  • Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αντβέρπ 1-0 (12΄ Ματβιλιένκο)
  • Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-1 (32΄ Κανσέλο, 57΄ Ζοάο Φέλιξ – 30΄ Πεπέ)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Μπαρτσελόνα 12, Πόρτο 9, Σαχτάρ Ντόνετσκ 9, Αντβέρπ 0