Skip to main content

Διετής αποκλεισμός για ντόπινγκ στον Βούσκοβιτς του Αμβούργου

Ο Κροάτης αμυντικός βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη (EPO) και η τιμωρία του ξεκίνησε από τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Ο Κροάτης αμυντικός του Αμβούργου Μάριο Βούσκοβιτς τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό επειδή βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ορμόνη ερυθροποιητίνη (EPO) στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB).

Το τεστ που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης αποκάλυψε ίχνη EPO στα ούρα του 21χρονου Βούσκοβιτς, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δείγμα. Η κύρωση τίθεται σε ισχύ από τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Ο ποδοσφαιριστής και ο σύλλογος, που μετέχει στη Β΄ Εθνική κατηγορία της Γερμανίας, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης της DFB. Ο Γερμανικός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (Nada) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) μπορούν επίσης να ασκήσουν έφεση, εντός μιας εβδομάδας.

«Όλες οι αναλύσεις αποκάλυψαν μια ομολογουμένως μικρή αλλά ακόμα σαφώς ορατή ποσότητα EPO», εξήγησε ο Στέφαν Όμπερχολτζ, πρόεδρος του αθλητικού δικαστηρίου (Sportgericht) της DFB, το οποίο κρίνει σε πρώτο βαθμό τις υποθέσεις ντόπινγκ.

naftemporiki.gr