Skip to main content

Ο Μοντέλα ανέλαβε πρωτοβουλίες για τους σεισμοπαθείς

Ο παλαίμαχος Ιταλός διεθνής επιθετικός και νυν τεχνικός της Ντεμίρσπορ θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια για ανοικοδόμηση στα Άδανα.

«Ακόμη και τώρα γίνονται ισχυροί σεισμοί. Στα Άδανα ο κόσμος είναι όλος στους δρόμους και νέος φόβος προστίθεται στις ήδη τεράστιες απώλειες και ζημιές. Νιώθω μέσα μου την ανάγκη και την ορμή να κάνω κάτι μεγάλο γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, ελπίζοντας να ενώσω πολλές μικρές δυνάμεις για να τους βοηθήσω».

Αυτό δήλωσε ο Βιντσέντσο Μοντέλα για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς στον τουρκικό πληθυσμό, την οποία ο Ιταλός τεχνικός της Ντεμίρσπορ άρχισε να συλλαμβάνει μετά το σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και η οποία, έχοντας ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα, υλοποιήθηκε με το «Vincenzo Montella Emergency» και το πρότζεκτ «SOS Turkey».

«Προπονώ στα Άδανα και νιώθω πολύ κοντά στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει τεράστια συναισθηματική, σωματική και οικονομική δυσκολία», εξήγησε ο Μοντέλα.

«Μέσω του καναλιού SOS Turkey (www.sosturchia.com), χωρίς μεσάζοντες και άλλα κόστη, μπορεί να ρέουν κεφάλαια για να αξιοποιηθούν στο ακέραιο. Εγγυώμαι με το όνομά μου και με το πρόσωπό μου ότι αυτό θα γίνει, ελπίζω να δεχτούν πολλοί αυτή την έκκληση», πρόσθεσε.

Μεταξύ των βασικών στόχων της συλλογής είναι η ανέγερση προκατασκευασμένων σπιτιών για άστεγους. «Ο δήμος έχει ήδη προσδιορίσει περιοχή για ανέγερση, αν έχουμε επαρκή κεφάλαια», υπογράμμισε ο παλαίμαχος Ιταλός διεθνής επιθετικός.

Επίσης, θα πρόκειται για κεφάλαια εγγυημένα μέσω τράπεζας προκειμένου να σπουδάσουν παιδιά που έχουν μείνει ορφανά, «τα οποία είναι τόσα κι έχουν δικαίωμα σε ένα μέλλον».