Skip to main content

Μπάσκετ: Μεγάλη πρόκριση ο ΠΑΟΚ στους «4» του Κυπέλλου

Ένας διαφαινόμενος αποκλεισμός μετατράπηκε σε θριαμβευτική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά»… επέστρεψε από το -15 που βρέθηκε να χάνει από τον Ηρακλή, νίκησε 63-61 και πήρε πανηγυρικά το «εσιιτήριο» για τη συνέχεια της διοργάνωσης όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πατρών.

Οι «ασπρόμαυροι» πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και αναδείχθηκαν νικητές στο «θρίλερ» με τον «Γηραιό», που είχε την ευκαιρία να νικήσει στο φινάλε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μεγάλη εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ έκανε ο Ζερμέιν Λοβ, καθώς πέτυχε 21 πόντους με 8/12 δίποντα και 4 ασίστ.

Ο Ηρακλής προηγήθηκε 29-14 πολύ γρήγορα στο ματς, αλλά με το κλείσιμο του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 30-26. Στο τρίτο δεκάλεπτο, και πάλι ο «Γηραιάς» εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του και την αστοχία τους από μέση και μακρινή απόσταση, «έτρεξε» σερί 9-0 και ξέφυγε ξανά με διψήφια διαφορά (37-28).

Από κει και πέρα οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν ν΄ ανεβάζουν την απόδοσή τους και κατάφεραν όχι μόνο να καλύψουν τη διαφορά, αλλά να προσπεράσουν και με +10 (52-42).

Στα τελευταία λεπτά, πάντως, η διαφορά αυτή «εξαναμίστηκε» γρήγορα, με τον Χάνλαν από εκεί που ήταν εκτός αγώνα, να παίρνει από το χέρι την ομάδα του και με 17 πόντους να φέρνει τη διαφορά στο καλάθι.

Στο 61-63 ο Σαγκς αστόχησε στα τελευταία δευτερόλεπτα κι έτσι ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον ημιτελικό όπου τον περιμένει ο Προμηθέας.