Skip to main content

Διαζύγιο της Γαλατασαράι με Τερίμ

Η Γαλατασαράι ανακοίνωσε την αποχώρηση, «με κοινή συμφωνία», του προπονητή της Φατίχ Τερίμ, στο τέλος ενός απογοητευτικού πρώτου μέρους της σεζόν.

Ο Τερίμ «δεν θα συνεχίσει στον τρέχοντα ρόλο του από σήμερα», έγραψε ο σύλλογος στον λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες ή εξηγήσεις.

Δευτεραθλήτρια Τουρκίας την περασμένη σεζόν, η Γαλατασαράι – η πιο επιτυχημένη ομάδα της Τουρκίας (22 τίτλοι πρωταθλήματος) – καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή τη 12η θέση στη βαθμολογία μετά από 20 αγώνες, 22 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τραμπζονσπόρ. Το Σάββατο (8/1) ηττήθηκε (0-1) εντός έδρας από την αδύναμη Τζιρεσάνσπορ, 14/η στην τουρκική Super Lig.

Με το παρατσούκλι «ο αυτοκράτορας», ο 68χρονος Φατίχ Τερίμ είχε ηγηθεί της Γαλατασαράι τρεις φορές πριν αναλάβει τα ηνία τον Δεκέμβριο του 2017 για τέταρτη φορά.

Με τα «Λιοντάρια» της Κωνσταντινούπολης έχει κατακτήσει οκτώ φορές το πρωτάθλημα Τουρκίας και, κυρίως, το 2000 το Κύπελλο UEFA απέναντι στην Άρσεναλ, το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατάκτησε έως τώρα τουρκική ομάδα.