Skip to main content

«Διπλό» της ΑΕΚ στο Λαύριο, στον Προμηθέα το ντέρμπι

Τρία δυνατά παιχνίδια περιλάμβανε το Σάββατο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στη Basket League.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει νικήτρια με 82-81 από το Λαύριο, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από δύο συνεχείς ήττες. Αντίθετα, το Λαύριο γνώρισε τρίτη συνεχή ήττα και υποχώρησε κι άλλο στην κατάταξη.

Η Ένωση πρηγήθηκε με +10 (72-62) στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Γερομιχαλός έφερε το παιχνίδι στο καλάθι (73-75). Ο Γκρίφιν με τρεις πόντους έφερε το +5 (75-80), αλλά ο Μουράτος μείωσε εκ  νέου. Ο Χάμερ με 2/2 βολές έγραψε το 78-82 και ο Κάρτερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Mε εξαιρετική άμυνα και επιμέρους σκορ 25-9 στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας επικράτησε με 76-61 του Κολοσσού στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας.

Ταυτόχρονα, έφτασε τα τέσσερα συνεχή θετικά αποτελέσματα με τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο, έχοντας βελτιωθεί εμφανώς στην άμυνα. Πρώτος σκόρερ για την αχαϊκή ομάδα ήταν ο Γκραντ με 15 πόντους, ενώ ια τους φιλοξενούμενους ο Τιλί είχε 11.

Το Περιστέρι έλεγξε την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας χάρις στην άμυνα και επικρατώντας με 78-68 πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «κυανοκίτρινοι», που είχαν στον πάγκο τον Κώστα Παπαμάρκο λόγω της καραντίνας του Σωτήρη Μανωλόπουλου, είδαν τον Πέτεγουεϊ να μετρά 13 πόντους και ριν Μορέϊρα 12, ενώ ο Μπράουν με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ.

Για το αχαϊκό συγκρότημα προσπάθησε περισσότερο ο Κλίβελαντ, με 25 πόντους και 5/10 τρίποντα.