Skip to main content

Οι Άγγλοι θα συζητήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας δεν κλείνουν τα μάτια στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, αλλά δεν θα κάνουν επίσημη συζήτηση γι΄ αυτό παρά μόνο αφού εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που διοργανώνει η χώρα του Κόλπου.

Οι ανησυχίες για τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων στο Κατάρ έχουν πυροδοτήσει ποικίλα επίπεδα διαμαρτυριών από Εθνικές ομάδες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Δανία αλλά και άλλες χώρες.

Ενώ ορισμένοι μεμονωμένοι Άγγλοι διεθνείς έχουν βγει μπροστά εκφράζοντας υψηλές θέσεις σε κοινωνικά ζητήματα, ο αμυντικός Κόνορ Κόαντι είπε ότι η πρώτη προτεραιότητα όλων, προς το παρόν, είναι να φτάσουν στους τελικούς της επόμενης χρονιάς.

Η πρωτοπόρος του 9ου ομίλου Αγγλία αντιμετωπίζει απόψε το Σαν Μαρίνο και χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση έναντι της Πολωνίας και την απευθείας πρόκριση. Ύστερα, σύντομα θα ακολουθήσει ομαδική συζήτηση για το θέμα.

«Δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση γιατί πάντα λέγαμε -προφανώς βλέπουμε πολλά στις ειδήσεις αυτή τη στιγμή- ότι φροντίζουμε να κάνουμε πρώτα τη δουλειά μας», δήλωσε ο Κόαντι στον Τύπο.

«Φροντίζουμε να φτάσουμε σε αυτή τη διοργάνωση όσο πιο γρήγορα μπορούμε και μετά είμαι σίγουρος ότι η συζήτηση θα γίνει με τους παίκτες. Ένα απίστευτο πράγμα που προκύπτει από αυτή την ομάδα της Αγγλίας, είναι ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά όλη την ώρα», συνέχισε.

«Αν υπάρχει κάποιος τρόπος που οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν στη συνέχεια και να βοηθήσουν σε διαφορετικές καταστάσεις, είμαι βέβαιος ότι εμείς ως ποδοσφαιριστές και μέλη της αγγλικής ομάδας θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Και ο Κόαντι κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να μιλήσουμε γι΄ αυτό, γιατί δεν είναι κάτι για το οποίο είχαμε μια πραγματική συζήτηση. Δεν είμαστε ρομπότ, είμαστε άνθρωποι, βλέπουμε πράγματα στις ειδήσεις που συμβαίνουν καθημερινά. Αλλά πάντα λέγαμε στον εαυτό μας τον τελευταίο χρόνο ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε, στο Κατάρ, και θα μιλήσουμε για την κατάσταση όταν είναι η κατάλληλη στιγμή».