Skip to main content

Μπάσκετ: «Σκότωσε» και Ολυμπιακό η ΑΕΚ

Η αποπομπή του Σωτήρη Μανωλόπουλου από τον πάγκο της φαίνεται πως λειτούργησε ως σοκ στην ΑΕΚ…

Μία εβδομάδα μετά την ήττα στο Λαύριο, η Ένωση εμφανίστηκε μεταμορφωμένη και μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη φετινή ήττα στην Α1 Ανδρών, επικρατώντας των «ερυθρολεύκων» με 66-62 και σπάζοντας την «κατάρα» των 26 συνεχών ηττών.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα, που κάθισε στον πάγκο, έκανε «ματ» στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που επέμεινε πολύ στον Σπανούλη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, αλλά δεν δικαιώθηκε. 

Με τον Ντράγκαν Σάκοτα στο «τιμόνι», η ΑΕΚ έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (22-12), αλλά στη δεύτερη περίοδο έγινε μάχη καθώς ο ΜακΛιν (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ξανάβαλε στο παιχνίδι την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με τρίποντο του Πρίντεζη να προηγηθεί για πρώτη φορά στον αγώνα (33-34 στο 16΄), αλλά ο Σάκοτα με τον ίδιο τρόπο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +2 (39-37 στο 20΄.)

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να προηγείται σταθερά και βασιζόμενη στην επίθεση στο δίδυμο Χάρις-Μαυροειδή να περνά με +77 (51-44 στο 26΄), αλλά τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν στον πόντο (51-50) με σερί 6-0. Αποθήκευση

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 56-53 στο 34΄, αλλά οι κακές επιλογές του εμφανώς ανέτοιμου Σπανούλη έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πετύχει 8 σερί πόντους και να προσπεράσει με 61-56, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και με δύο κολλητά τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη προσπέρασαν με 62-61. Στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη των φιλοξενούμενων πήραν μια τεράστια νίκη με το τελικό 66-62.