Skip to main content

Euroleague: Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό του Πασκουάλ

Το σερί του Παναθηναϊκού επί ημερών Τσάβι Πασκουάλ σταμάτησε απόψε στην Πόλη, ύστερα από δύο παρατάσεις. Οι «πράσινοι» έχασαν με 83-91 από την Αναντολού Εφές στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, παρότι είχαν το σουτ στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας και, πλέον, μετρούν τρεις νίκες και δύο ήττες στην Ευρωλίγκα.

Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή στο πρώτο μισό του 40λεπτου, πλήρωσε όμως την κακή εκκίνηση στην τρίτη περίοδο, όταν η Εφές πέτυχε 11 συνεχείς αναπάντητους πόντους που την ξανάβαλαν στο παιχνίδι. Οι Τούρκοι του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ισοφάρισαν κι έκτοτε το παιχνίδι έγινε γκραν γκινιόλ, με τους αντίπαλους να εναλάσσονται στο προβάδισμα.

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Νίκολς σηκώθηκε με εξαιρετικές προϋποθέσεις για το τρίποντο της νίκης αλλά αστόχησε και το σκορ έμεινε στο 70-70. Ο Παναθηναϊκός έσωσε προσωρινά το παιχνίδι στην πρώτη παράταση χάρις στο buzzer beater τρίποντο του Ρίβερς, ο οποίος κρατούσε μόνος την ομάδα του επιθετικά στην τελευταία περίοδο και την παράταση.

Ο Αμερικανός άσος ισοφάρισε σε 77-77 με τρίποντο και έδωσε φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό, που φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις στη συνέχεια και χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του υπέπεσαν σε εύκολα λάθη.

Η Εφές έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +9 (86-77), όμως με πολύ κόπο κατόρθωσαν να φτάσουν στο -3 (83-86), αλλά στο σημείο εκείνο ο Νίκολς έχασε την μπάλα στον αιφνιδιασμό και εκεί χάθηκε κάθε ελπίδα για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Ρίβερς με 15, ενώ 13 είχε ο Παππάς, 12 ο Γκιστ (συν 11 ριμπάουντ), 11 ο Νίκολς και 10 ο Καλάθης (συν 12 ασίστ).

Για τους γηπεδούχους ο Ερτέλ μέτρησε 17 πόντους, άλλους 12 (και 11 ριμπάουντ) είχε ο Ντάνστον, 15 πόντους και 13 ριμπάουντ ο Χάνεϊκατ και 11 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Μπράουν, για μια πολύ αθλητική ομάδα που έκανε… θραύση στις μάχες του αέρα.