Skip to main content

Υπόθεση Novartis: Τι φέρεται να κατέθεσε η Ελ. Τουλουπάκη

Στοιχεία προς απόδειξη των ισχυρισμών της παρέδωσε στον συνάδελφό της Σπύρο Παππά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σχετικά με τις καταγγελίες που έχει κάνει σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Στην πολύωρη κατάθεσή της, η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς ο Γιάννης Αγγελής μπήκε σε δύο διαφορετικούς χρόνους στους υπολογιστές που βρίσκονται στο γραφείο της και πήρε τα δεδομένα για την υπόθεση της Novartis, αλλά και για άλλες υποθέσεις, σε στικάκι.

Η κ. Τουλουπάκη φέρεται να είπε στην κατάθεσή της ότι όλα αυτά τα στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε και στην υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία τελικά επέστρεψε, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν κράτησε αντίγραφα.

Σχετικά με τη συνάντηση με το FBI τον Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς φέρεται να κατέθεσε ότι οι Αμερικανοί επιχείρησαν να δώσουν στον κ. Αγγελή συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου, το οποίο και κατονόμασαν, αλλά εκείνος αρνήθηκε να παραληφθούν, λέγοντας ότι τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας μέσω Eurojust.

Η κ. Τουλουπάκη φέρεται ακόμη να υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο Γιάννης Αγγελής άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, καταλογίζοντάς του προσπάθειες για καθυστέρηση της έρευνας.

Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σταύρου Παππά θα καταθέσουν και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη «γιάφκα» στην πλατεία Μαβίλη

Την ίδια ώρα, πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την αποκαλούμενη «γιάφκα» στην πλατεία Μαβίλη, στην οποία φέρεται να συναντιόντουσαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς με τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφέρουν ότι αυτή η πρακτική προβλέπεται από τον νόμο περί προστασίας μαρτύρων.

Όπως εξηγούν, το διαμέρισμα όπου γίνονταν οι συναντήσεις είχε νοικιαστεί από την Ασφάλεια για λόγους ασφαλείας των προστατευομένων μαρτύρων, καθώς δεν επιτρέπεται να προσέρχονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες για να δώσουν κατάθεση στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι περισσότερες καταθέσεις δόθηκαν είτε στο διαμέρισμα αυτό, είτε στην Ασφάλεια, όπου, κάτω από άκρα μυστικότητα, οι εισαγγελείς μεταφέρονταν οδικώς από το τμήμα προστασίας μαρτύρων.

naftemporiki.gr