Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης: Με «λεφτόδεντρα» και «εμβολιόδεντρα» ο κ. Μητσοτάκης υποβίβασε την αντιπαράθεση

«Απαξιώνοντας τις συγκεκριμένες και οικονομικά τεκμηριωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «λεφτόδεντρα» και «εμβολιόδεντρα», ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να υποβιβάσει την πολιτική αντιπαράθεση σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο «Kontra Channel», πρόσθεσε ότι  «Αντί για νέες προτάσεις είδαμε τον πρωθυπουργό να επιμένει στον εξωραϊσμό της πραγματικότητας, τη στιγμή που η κοινωνία βιώνει τρομακτική πίεση σε υγειονομικό, οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο», ενώ χαρακτήρισε «τραγελαφικό» ότι «ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ για να το επαναφέρει στα 300 μετά την πίεση του Αλέξη Τσίπρα, καταχειροκροτούμενος και τις δύο φορές από τους βουλευτές του». 

Αναφερόμενος στην έναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου, ο τομεάρχης Ανάπτυξης  υπογράμμισε ότι «το μείζον είναι η ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του εμπορικού κλάδου, που έχει οδηγηθεί στα όρια της επιβίωσης, μετά και την χαμένη εορταστική περίοδο και το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε, μέτρο του click away», επαναλαμβάνοντας ότι «οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα αποζημίωση, επιδότηση του ενοικίου και στήριξη της εργασίας με κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους, απαντούν στα αιτήματα των ίδιων των φορέων της αγοράς». 

«Προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας μας είναι και η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην κρίση» συνέχισε ο βουλευτής, «κατά τα πρότυπα της ρύθμισης που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, με πρόβλεψη διαγραφής μέρους του αρχικού κεφαλαίου», αλλά και «η κυβέρνηση να πιέσει το τραπεζικό σύστημα να παίξει το ρόλο του στην παροχή ρευστότητας στην οικονομία». 

«Κάθε μέρα που περνάει η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, προειδοποιώντας ότι «αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας σήμερα, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν μετά το lockdown». «Η λογική της βίαιης εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις τόσο στην απασχόληση όσο και στις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας  συνολικά» κατέληξε.