Κάλεσμα στην κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει στρατηγική και να στηρίξει την εργασία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία για να μην δούμε όσα καταφέραμε σε πέντε χρόνια να χάνονται σε μόλις πέντε μήνες» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
«Φροντίστε να φοράτε γυαλιά για να μην καείτε από τον ήλιο της ανάπτυξης που έρχεται» είπε σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσίασε «την εικόνα μιας διαφορετικής χώρας που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για έκπτωση φόρου 2% σε όσους αποκληρώσουν εφάπαξ διερωτήθηκε «ποιος έχει τη δυνατότητα να πάει και να πληρώσει εφάπαξ», παρατηρώντας πως και αυτό το μέτρο «ευνοεί τους έχοντες και τους κατέχοντες».
Σημείωσε επίσης πως «στο κέντρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πάντα μια θολή υπόσχεση για υποτιθέμενες ξένες επενδύσεις από τις οποίες περιμένουμε πολλά αλλά πάντα έρχονται λίγα» και πρόσθεσε πως «όταν έρχονται κάποιοι επενδυτές είναι για να αγοράσουν φθηνά κάποιο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο, όχι για να κάνουμε μία καθαρά παραγωγική επένδυση».
Κατηγόρησε επίσης τους κυβερνώντες ότι «θέλoυν να παριστάνουν τους σοσιαλδημοκράτες» και όρι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι «ξαφνικά αγάπησαν το δημόσιο σύστημα υγείας. «Ξαφνικά γίνατε φίλοι του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ η παράταξή σας έχει παραδοση στην κατασπατάληση πόρων σε αυτό» σημείωσε.
Συνεχίζοντας την κριτική του ως προς την ομιλία του κ. Μητσοτάκη είπε ότι «παρουσίασε μίαα ψεύτικη εικόνα για τους αναπτυξιακούς δείκτες» ενώ αναφερόμενος στην ανεργία καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «τεχνάσματα»: «Μας είπατε ότι τον Μάρτιο δεν αυξήθηκε η ανεργία, ότι μειώθηκε ενώ η ΕΡΓΑΝΗ ανακοίνωσε το χειρότερο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου». Πρόσθεσε ακόμη πως «το μεγάλο θέμα για εμάς είναι οι απολύσεις που θα έρθουν».
naftemporiki.gr