Skip to main content

Π. Σκουρλέτης: Ιδιοκτησιακή η σχέση της ΝΔ με τη Δικαιοσύνη

Για σαφείς προβλέψεις του νόμου για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, αλλά και για «εχθρότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σήμερα,  μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Ο κ. Σκουρλέτης, αφού αναφέρεται αναλυτικά στην κείμενη νομοθεσία και διαδικασία για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως η προσέγγιση της ΝΔ είναι «επειδή εγώ πιθανολογώ ότι θα βγω η Δικαιοσύνη μου ανήκει» για να προσθέσει «Ε, όχι λοιπόν. Η Δικαιοσύνη δεν είναι λάφυρο, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του ΠΑΣΟΚ».

«Ή είναι ανεξάρτητη και άρα οι διαδικασίες απαρέγκλιτα πρέπει να υπηρετούνται  όπως ορίζει το Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία από όλους ή αλλιώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις». […] «Η προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας  υποδηλώνει μία ιδιοκτησιακή σχέση με τη Δικαιοσύνη. Θέλουμε λοιπόν Δικαιοσύνη υποταγμένη ή ανεξάρτητη; Τα πράγματα είναι σαφή. Διότι σε κανένα ρεπορτάζ δεν έχει κανείς κάνει αναφορά στο τι προβλέπει η διαδικασία και πώς αυτή έχει ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου», σημείωσε και

Επίσης, υπενθύμισε ότι δεν έχει παραιτηθεί η Κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι «πρόκειται για μια ξεχωριστή διαδικασία την οποία πρέπει να τη σεβαστούμε, εκτός αν έχουμε δεύτερες σκέψεις και θέλουμε να θεωρούμε ότι η δικαστική εξουσία πρέπει να είναι στο “τσεπάκι” του μελλοντικού ή όχι Πρωθυπουργού».

Εν συνεχεία επιτέθηκε στα ορισμένα ΜΜΕ, που όπως υποστήριξε «ελεεινολογούν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και εκτελούν χαρακτήρες, λειτουργούν στα πλαίσια ενός συστηματικού προγράμματος υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας και της πληροφόρησης, υπηρετούν την  έννοια της χαλκευμένης πληροφόρησης».

Μιλώντας για τις 120 δόσεις τόνισε ότι πάνω από 142.000 επιχειρήσεις κλείσανε από το ‘10 έως και το ’15, ενώ 45.000 καινούργιες δημιουργήθηκαν από ‘15 μέχρι τώρα και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως εναντιώνεται στο μέτρο, καθώς «αν μη τι άλλο δείχνει μία εμπάθεια κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατί στον πυρήνα της πολιτικής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού είναι η οικονομική συγκέντρωση σε μεγάλες οικονομικές μονάδες».

naftemporiki.gr