Skip to main content

Σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρώσεις και πορείες των συνδικάτων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. 

Ειδικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Στη Βουλή κατευθύνεται και η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ. Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ βρίσκεται ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος σε δήλωσή του νωρίτετα εξέφρασε ότι εκτίμηση ότι «η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί». «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ» επισήμανε.

Λόγω των κινητοποιήσεων έχουν κλείσει δρόμοι στο κέντρο, ενώ κλειστός είναι και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Λίγο πριν από τις 11.00 ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη, ανέβηκαν στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσκισαν πανό. Νωρίτερα, άγνωστοι έγραψαν νωρίτερα συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ, ενώ ομάδα ατόμων πέταξε σκουπίδια στην είσοδο των γραφείων της ΑΔΕΔΥ όπου έγραψε και συνθήματα.

Σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή απεργία η ΓΣΕΕ εκφράζει την αντίθεσή της στα «νέα δυσβάστακτα μέτρα που φορτώνει η κυβέρνηση στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων». «Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν» αναφέρει, τονίζοντας ότι «η ανεργία, η φτάχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ακραία υπερφορολόγηση των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, σε συνδυασμό με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη γενίκευση των πλειστηριασμών σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ασφαλιστικού, την εκποίηση δημόσιου πλούτου, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες ανισότητες θεωρούνται ‘κανονικότητα’».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «νέα ληστρικά μέτρα» με στόχο την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, επισημαίνοντας ότι «το success story που φιλοτεχνεί η κυβέρνηση για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, ακυρώνεται από τις δηλώσεις των δανειστών για αυξημένη εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, ενώ καταρρέει πλήρως από τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί ως το 2022 και άλλα που προβλέπονται ως το 2060».

naftemporiki.gr