Skip to main content

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα

Την άποψη ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο όχι όμως για τα πολιτικά πρόσωπα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ακόμη και στην πυρά να με βάλετε, ακόμα και να με σταυρώσετε το επαναλαμβάνω: το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο. Όμως το επαναλαμβάνω: δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα»

Επιπλέον, μίλησε για γελοιότητα σε όσους κάνουν λόγο περί θεωρίας σκευωρίας και συνομωσίας για την υπόθεση Novartis, ενώ έκανε λόγο για «νομικίστικα τερτίπια», από ορισμένους που αντιτίθεται στην συζήτηση για αρμοδιότητα ή όχι της Βουλής και για μεθόδευση της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, μίλησε για προπαγάνδα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και όπως είπε είναι αδήριτη ανάγκη να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο αν υιοθετηθεί το πόρισμα της Επιτροπής θα οδηγηθούμε στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και αν όχι θα οδηγηθούμε στην παραγραφή.