Skip to main content

Όλγα Γεροβασίλη: Φέρνουμε τη σταθερότητα

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη, φέρνουμε τη σταθερότητα, δημιουργούμε προοπτική», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup. 

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά υποστήριξε ότι «όταν υπάρχουν προτάσεις, σχεδιασμός και διαπραγμάτευση με σταθερά βήματα, υπάρχει αποτέλεσμα». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «ο μηχανισμός δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα» και σημείωσε πως «όσο η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα αποκαθίσταται, τόσο οι περιορισμοί θα αίρονται».

«Έχει αποτυπωθεί, σε μια δύσκολη χρονιά ότι όχι μόνο φτάνουμε τους στόχους, αλλά και τους υπερβαίνουμε», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενη στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μπήκε ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνσή του σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι η εκταμίευση της δεύτερης δόσης συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. «Αυτό σημαίνει ταχύτατη αποκατάσταση ρευστότητας», συμπλήρωσε και προειδοποίησε πως «όποιος επενδύει στην αστάθεια της κυβέρνησης, επενδύει στην αστάθεια της χώρας».