Skip to main content

Στ. Πιτσιόρλας: Να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές της χώρας, με σχέδιο και με συναίνεση

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει το περιθώριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με σχέδιο και με συναίνεση, και με τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές σε δεύτερο πλάνο, να αξιοποιήσει τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στη νέα εποχή, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο 28ο Money Show.

Ο υφυπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, ενώ μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση της Γαλλίας, σχολίασε ότι ο νέος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «έφτιαξε μια αριστεροδεξιά κυβέρνηση», κάτι που όπως είπε, «πριν κάποια χρόνια θα ήταν αδιανόητο». «Κέρδισε η άποψη που λέει, ότι η λύση δεν είναι στο παρελθόν», είπε, αναφερόμενος στην επικράτηση του κ. Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

Ο κ. Πιτσιόρλας μίλησε για τις προκλήσεις που ανοίγονται για τη χώρα μας, λόγω και της θέσης της ως πύλης της Ευρώπης, όπως π.χ. η πρόσφατη συμφωνία με την Κίνα, αλλά και η βούληση άλλων ασιατικών χωρών να αναπτύξουν περαιτέρω τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις τους με την Ευρώπη.

«Είμαστε σε νέα εποχή. Η νέα εποχή δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι είμαστε στην Ε.Ε. στον σκληρό πυρήνα της, ταυτόχρονα όμως να δούμε ότι ανοίγονται προοπτικές πολύ ευρύτερες, λόγω της αλλαγής της εποχής κι αν τις αξιοποιήσουμε αυτές τις ευρύτερες προοπτικές θα μεγαλώσουμε και το ειδικό βάρος της χώρας μας και της πόλης μας και μέσα στην Ε.Ε.» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και συνέχισε:

«Μπορούμε να συνεννοηθούμε όλοι. Γιατί όλα αυτά είναι λίγο πριν από τις πολιτικές και τις ιδεολογικές μας διαφορές. Σε αυτά μπορούμε να συνεννοηθούμε κι αν αρχίσουμε και τα κάνουμε καλά, έχουμε περιθώριο στη συνέχεια να έχουμε και διαφωνίες πολιτικές και ιδεολογικές. Τώρα, είμαστε σε μια φάση που πρέπει στο σχέδιο το εθνικό, το ευρύτερο σχέδιο, να συμφωνήσουμε και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Τα επόμενα δύο χρόνια, τώρα που κλείνουμε σιγά – σιγά τον κύκλο της κρίσης, της περιπέτειας της μεγάλης που περάσαμε, δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές, σταθερότητας, μπορούμε να σχεδιάσουμε όλα αυτά τα βήματα, όλους αυτούς τους άξονες πολιτικής και να τους σχεδιάσουμε με ευρύτερη συναίνεση».

Πηγή: ΑΜΠΕ