Τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) την Παρασκευή, μετά από την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό στη Βουλή.
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΟΕΣΥ, για να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.
Την ίδια ημέρα θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου του δ.σ. της ΠΟΕΣΥ και των προέδρων των Ενώσεων του κλάδου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, κατά τις ημέρες των απεργιών επιτρέπεται:
- Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
- Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, η ΠΟΕΣΥ είχε προαναγγείλει απεργία διαρκείας σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αυτομάτως με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Σε ανακοίνωσή της, σημείωνε ότι στο πλαίσιο των αντιδράσεων, σχεδιάζει να επιβάλει «εμπάργκο» στη δημοσιοποίηση δηλώσεων των υπουργών που σχετίζονται με το «αντιασφαλιστικό έκτρωμα», όπως χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.
Όπως τονιζόταν στην ανακοίνωση, η ΠΟΕΣΥ διεκδικεί τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.