Σε ενδεχόμενο μελλοντικής επαναδιαπραγμάτευσης αρνητικών στοιχείων της συμφωνίας με τους δανειστές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ρ/σ 9.84.
Όπως είπε, «κάθε συμφωνία στη φάση εφαρμογής της ανάλογα με τον συσχετισμό δύναμης, επιδέχεται σαν ενδεχόμενο τη δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης». «Μας έχει συμβεί “επί τα χείρω”, διότι το ΔΝΤ έφερε ασφαλιστικό και φορολογικό ξανά πάνω στο τραπέζι ενώ υποτίθεται ότι είχαν κλείσει τον Μάιο. Να μιλάμε ανοιχτά και καθαρά στον κόσμο» παραδέχθηκε και πρόσθεσε:
«Άρα λοιπόν αυτό το οποίο είναι προφανώς καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και οποιασδήποτε κυβέρνησης, είναι εφόσον εφαρμοστεί από την πλευρά μας η συμφωνία με απόλυτη επάρκεια και ορθότητα και αφού η ελληνική οικονομία ανθήσει και μπει στις ράγες της ανάπτυξης, στην ποσοτική χαλάρωση και βγει η χώρα στις αγορές και δημιουργηθεί ένα καλύτερο οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη και διεθνώς, θα μπορούσες να πεις ως ενδεχόμενο το 2018 ή κάποια στιγμή ότι κοιτάξτε πάνω σε αυτό το μέτρο όχι δεν το εφαρμόζω, αλλά ελάτε ξανά πάνω στο τραπέζι, να εφαρμοστεί σε τρία χρόνια αντί σε ένα που προέβλεπε η αρχική συμφωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, αυτό είναι πάντοτε στοιχείο μιας συμφωνίας, είναι πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, «ανομολόγητο πολλές φορές, δεν περίμενα την κυβέρνηση να το πει, αντιλαμβάνεστε είναι πολύ λεπτό το ζήτημα, δεν πρόκειται δηλαδή την ίδια ώρα που θα ψηφίζουμε τη συμφωνία, δεν πρόκειται για κλείσιμο ματιού ότι δεν θα εφαρμοστεί».
«Το λέω ανοιχτά και δημόσια, αλλά είναι κάτι που σταθερά πρέπει να έχει ως στόχο οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύω ότι θα μακροημερεύσει, αλλά αυτά είναι υποκειμενικές απόψεις» συμπλήρωσε.