Skip to main content

Δεν θα εκδοθεί στην Ιταλία ούτε ο πέμπτος φοιτητής

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοση στην Ιταλία και του πέμπτου φοιτητή που φέρεται να συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Μιλάνο κατά την ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης EXPO, τον Μάιο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικό ήταν το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και για τους υπόλοιπους τέσσερις εκζητούμενους φοιτητές.

Το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίαζε από το πρωί για την τύχη του πέμπτου φοιτητή, αρνείται την έκδοση του 19χρονου στην Ιταλία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά της έκδοσης ήταν και ο Εισαγγελέας ο οποίος φέρεται να εισηγήθηκε πως θα ήταν αντίθετη με την αρχή της δίκαιης δίκης διαφορετική απόφαση για τον 19χρονο, από αυτές που ελήφθησαν για τους άλλους τέσσερις νεαρούς.

Το αίτημα της Ιταλίας, που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση», οι οποίες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ιταλικές δικαστικές αρχές με ποινές από οκτώ έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, αντίστοιχα αδικήματα αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα με ελαφρότερες ποινές.

newsroom naftemporiki.gr