Tο Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος της Ν.Δ. στην προοπτική αλλαγής της χώρας και στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, ενώ δεν υφίσταται καμία διαφωνία Σαμαρά-Μητσοτάκη επί του θέματος, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή άρθρο του πρώην πρωθυπουργού.
Υπήρχε η γενική άποψη, σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης για το άρθρο Σαμαρά στην «Καθημερινή», «ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί έναν στρατηγικό μας εταίρο για να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό φυσικά δεν είναι σε διάσταση απόψεων με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήγε και μίλησε και είπε το ίδιο πράγμα στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής προ τριών εβδομάδων».
Και συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος για την αλλαγή της χώρας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας. Δεν ήμασταν με αυτό το κόμμα σε συγκυβέρνηση το 2012 – 2014;» προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχε κανένα κάλεσμα στο άρθρο του κ. Σαμαρά να έρθει ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος στη Ν.Δ».
«Δεν λέω ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις. Έχουμε σε πολλά σημεία διαφορετικές απόψεις. Όμως στα μείζονα -και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλαδή στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα, στη μορφή που πρέπει να έχει η χώρα, στον σεβασμό της διακρίσεως των εξουσιών, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αυτά υπάρχει ταύτιση απόψεων» υποστήριξε.
Κληθείς να σχολιάσει την αυξανόμενη προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι συμφέρον της Άγκυρας είναι να υπάρχει αναταραχή ενώ συμφέρον της Ελλάδος είναι να υπάρχει ηρεμία, γι’ αυτό και, όπως υπογράμμισε, όσο η Τουρκία θα προσπαθεί να μας παρασύρει, τόσο περισσότερο εμείς θα πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας.
«Δεν συμμερίζομαι, λοιπόν μια δημόσια συζήτηση η οποία μπορεί να πάρει διαστάσεις υστερίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος υστερίας. Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν, έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, έχει διεθνείς συμμαχίες» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ανέφερε ότι «έκανε λάθος η κυβέρνηση από την αρχή» καθώς «δεν είχε διαβάσει καλά την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας και είχε μείνει σε μια δική της φαντασίωση ότι το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα ήταν θρίαμβος και ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πάνε καλά. Γιατί αν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ο Ερντογάν έψαχνε να κάνει μια προβοκάτσια θα είχαν φροντίσει να δώσουν τις κατάλληλες εντολές στα φυλάκια που κάνουν τους ελέγχους στα σύνορα να είναι πολύ πιο προσεκτικά. Αυτό δεν έγινε».