Skip to main content

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πένθιμο το κλίμα στο Μαξίμου μετά το δημοψήφισμα

Για πένθιμο κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από το δημοψήφισμα έκανε λόγο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνταντοπούλου, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε απολύτως πεπεισμένη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές, ενδεχομένως και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας της είχε αποκαλύψει την πρόθεση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Όπως εξήγησε, η δική της αίσθηση, από την ενημέρωση που της έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείου του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη, στις 16 Μαΐου, είναι ότι υπήρχε «Plan B», για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός της είχε προτείνει να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίος χαρακτήρισε «υπουργείο τέρας», λόγω της δομής του. Η ίδια περιέγραψε πως πρότεινε να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τον κ. Τσίπρα να της αντιπροτείνει να γίνει Πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι είχε εκφράσει από πολύ νωρίς την αντίθεσή της με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου,  ενώ αναφερόμενη στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι αιφνιδιάστηκε από την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, καταλογίζοντάς του ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών. Όπως αποκάλυψε, η ίδια είχε προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας την Αλίκη Γιωτοπούλου, τον Επαμεινώνδα Σπηλιοτώπουλο, την Πέπη Ρηγοπούλου και την Ιωάννα Καρυστιάνη.

Αναφερόμενη στις ημέρες μετά από το δημοψήφισμα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο κ. Τσίπρας της είχε πει ότι θα κάνει μία ανακοίνωση που δεν θα της αρέσει. «Είχε στο μυαλό του να αναστήσει τα μνημονιακά κόμματα που είχαν υποστεί πολύ μεγάλη ήττα, ανέδειξε σε προνομιακούς συνομιλητές τους αρχηγούς των κομμάτων αυτών την επομένη στην επτάωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αυτό ήταν ένα πολύ ανησυχητικό δείγμα για εμένα», περιέγραψε.  

Όπως υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τσίπρας δεν έδειξε διάθεση να τη συναντήσει κατ’ ιδίαν μετά από το δημοψήφισμα, ενώ χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο λάθος της την εμπιστοσύνη που έδειξε στον κ. Τσίπρα.

«Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς – εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κ. Μητσοτσάκης, ο κ. Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά. Το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό – πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.