Skip to main content

Ι. Παπαφλωράτος στο Naftemporiki TV: Απέχουμε πολύ από τη λήξη του πολέμου στη Γάζα

Ο γνωστός διεθνολόγος μιλά για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όπου μαίνονται οι επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς, μίλησε ο διεθνολόγος Ιωάννης Παπαφλωράτος στην εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Μεταξύ άλλων σχολίασε και την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 45 άμαχοι, ενώ υπάρχει φόβος πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αρχικά ο κ. Παπαφλωράτος σχολίασε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να εξαλείψει τη Χαμάς αλλά τόνισε ότι «Δυστυχώς πολύ φοβούμαι ότι ακόμα απέχουμε μέχρι τη λήξη του πολέμου αυτού και θα αυξηθούν τα αθώα θύματα».

Ενώ εκτίμησε πως πίσω από τους αμάχους «κρύβεται» η Χαμάς με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα αθώα θύματα.

Αναφορικά με την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνει, ακόμα, η διεθνής κοινότητα.»

«Όσο η Χαμάς συνεχίζει να κρατάει ομήρους, τότε δίνει στο Ισραήλ την αιτία να συνεχίσει την στρατιωτική του επιχείρηση»

«Όλοι νιώθουμε αποτροπιασμό γι’ αυτές τις σκηνές, όμως η διεθνής κοινότητα δεν είναι εις θέσιν να επιβάλει κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «γιατί αν επιστρέψουν οι απαχθέντες νομίζω ότι το Ισραήλ θα χάσει έναν πολύ σοβαρό νομιμοποιητικό παράγοντα για να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Τέλος υπογράμμισε ότι «όσο η Χαμάς συνεχίζει να κρατάει ομήρους, τότε δίνει στο Ισραήλ την αιτία να συνεχίσει την στρατιωτική του επιχείρηση».