Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το πρώτο μέρισμα του ΔΑΑ και τα μεγέθη σε Quest, Ideal

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Κόβει μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο συμπληρωματικό μέρισμα του 0,33 ευρώ (99 εκατ. ευρώ στο σύνολό του) θα διαπραγματεύεται από αύριο η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με την καταβολή των χρημάτων να ξεκινά στις 28 Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη επιβράβευση των μετόχων έπειτα από την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Να σημειωθεί ότι σήμερα η αξία της εισηγμένης ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ.

860 εκατ. ευρώ: Τα οικονομικά μεγέθη α’ τριμήνου περιμένουν οι μέτοχοι της Optima Bank, με τη διοίκηση της τράπεζας να ανακοινώνει αύριο τις πρώτες επιδόσεις του 2024. Τα στοιχεία εκτιμάται ότι θα είναι ισχυρά, δίνοντας συνέχεια στην καλή εικόνα του 2023. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρά και η χρηματιστηριακή πορεία της εισηγμένης, της οποίας η κεφαλαιοποίηση έχει αναρριχηθεί στα 860 εκατ. ευρώ.

Συσσώρευση: Δυσκολία διάσπασης των 6 ευρώ εμφανίζει η μετοχή της Quest Συμμετοχών, η οποία παραμένει στην περιοχή των 5,5 – 6 ευρώ, έχοντας μια απόσταση της τάξης του 1 ευρώ από τα περσινά ιστορικά υψηλά των 6,7 ευρώ. Τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου, σίγουρα, μπορούν να αποτελέσουν «καύσιμο» για την έξοδο από την πολύμηνη συσσώρευση, αν και ο κρίσιμος παράγοντας συνίσταται στην προοπτική πώλησης της ACS.

6 ευρώ: Εβδομάδα αποτελεσμάτων είναι η τρέχουσα για την Ideal Holdings, η οποία θα ενημερώσει τους μετόχους για το αποτέλεσμα του α’ τριμήνου την προσεχή Πέμπτη. Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή έχει αρνητική μεταβολή μέσα στο 2024, με τα 6 ευρώ να συνιστούν ένα ισχυρό σημείο στήριξης -«απαραβίαστο» από τον περασμένο Νοέμβριο. Σε κάθε περίπτωση, η εισηγμένη εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα ιστορικά υψηλά, με την κεφαλαιοποίηση να κυμαίνεται στην περιοχή των 300 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)