Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 42χρονου για γενετήσια εκμετάλλευση και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η γυναίκα κατήγγειλε πως τα τελευταία 3 έτη ο συλληφθείς της ασκεί επανειλημμένα σωματική βία και την εξαναγκάζει να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι αμοιβής

Υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης και ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 40χρονης εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, ο 42χρονος σύντροφός της.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε καταγγελία της 40χρονης, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου ανέφερε σε βάρος της αδικήματα που αφορούν στη γενετήσια εκμετάλλευση.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσία ψυχολόγου των Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης, η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία 3 έτη διατηρεί δεσμό και συμβιεί με τον 42χρονο, ο οποίος ασκεί επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και ότι ο ίδιος την εξαναγκάζει από την αρχή της σχέσης τους να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Βάσει απόφασης του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκαν στον δράστη περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με τους οποίους δεν του επιτρέπεται να διαμένει στην οικία της παθούσας και να την προσεγγίζει, σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

Ο 42χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία», όπου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, με δικογραφία σε βάρος του για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραβίασης δικαστικών αποφάσεων και συμφωνιών που επικυρώθηκαν από συμβολαιογράφο, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, και παράβαση του Νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.