Skip to main content

Ομόνοια: Συλλήψεις και προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση-«σκούπα»

ΕΛΑΣ

Ελέγχθηκαν συνολικά 658 άτομα

Ειδική επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοια οργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, μεσημβρινές ώρες χθες, Τρίτη, με συμμετοχή και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Η επιχείρηση αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Ελέγχθηκαν 658 άτομα, εκ των οποίων προσήχθησαν 169 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα και 2 άτομα στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για παρεμπόριο αντίστοιχα.

Συνελήφθησαν 29 αλλοδαποί, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, προσήχθησαν 4 ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 30 τροχονομικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι επιχειρησιακές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.