Skip to main content

Καταγγελία για ακατάλληλες συνθήκες μεταφοράς μαθητή με αυτισμό από τη Χίο στην Αθήνα

Το ζήτημα έθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους υπουργούς Υγείας, Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής

Στη Βουλή έφεραν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την καταγγελία του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία για ακατάλληλες συνθήκες μεταφοράς μαθητή με αυτισμό από τη Χίο στην Αθήνα.

Όπως προκύπτει από καταγγελία του Συλλόγου ο μαθητής μεταφέρθηκε στην Αθήνα με εισαγγελική εντολή λόγω μη ελεγχόμενης συμπεριφοράς, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς ιατρούς και να του δοθεί κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Ωστόσο η μεταφορά του μαθητή δεν πραγματοποιήθηκε κάτω από κατάλληλες συνθήκες.

«Γι’ ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η έλλειψη  ολοκληρωμένης κοινωνικής κρατικής φροντίδας και πρόνοιας η έλλειψη έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησης, θεραπευτικής προσέγγισης και εκπαίδευσης σε περιπτώσεις ΑμεΑ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό» επισημαίνεται στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα Άτομα με Αναπηρία και τα παιδιά με αυτισμό πρέπει να  έχουν στη διάθεση τους την απαραίτητη και ενδεδειγμένη για κάθε συγκεκριμένη και διαφορετική περίπτωση θεραπευτική και ιατρική αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτώνται οι υπουργοί Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας:

1.        Κάτω από ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του μαθητή, υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό κατά τη μεταφορά;

2.        Γιατί ο μαθητής δε νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Χίου;

3.        Τι προτίθενται να πράξουν ώστε τα Άτομα με Αναπηρία και τα παιδιά με αυτισμό να  έχουν στη διάθεση τους την απαραίτητη και ενδεδειγμένη για κάθε συγκεκριμένη και διαφορετική περίπτωση, θεραπευτική και ιατρική αντιμετώπιση;

4.        Έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και η Κοινωνική Σύμβουλος της Π.Ε. Χίου;

Την ερώτηση υπογράφουν οι:

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ακρίτα Έλενα

Αποστολάκης Ευάγγελος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Γιαννούλης Χρήστος

Ηλιόπουλος Όθων

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Κοντοτόλη Μαρίνα

Λινού Αθηνά

Μάλαμα Κυριακή

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Παπαηλιού Γεώργιος

Πούλου Παναγιού

Τζάκρη Θεοδώρα

Χρηστίδου Ραλλία