Skip to main content

Ιωάννινα: Έστηναν παγίδα σε ηλικιωμένους με τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθη μέλος της συμμορίας

Πηγή φωτ. ΕΛΑΣ/ Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

Είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν τουλάχιστον 3 ηλικιωμένους, αποσπώντας συνολικά 153.000 ευρώ

Στη σύλληψη μέλους κυκλώματος που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μέλη της οργάνωσης, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, προσποιούμενα ότι είναι γιατροί. Τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τα υποψήφια θύματά τους χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία – όπως ισχυρίζονταν – έπρεπε κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δήθεν είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Ο «ρόλος» του συλληφθέντος

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν επιφορτισμένος να παραλαμβάνει τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, που θα πείθονταν. Το βράδυ της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Είχαν αποσπάσει 153.000 ευρώ από τρεις ηλικιωμένους

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, τα μέλη της οργάνωσης είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν – τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα – ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα), από τα οποία απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.

Ο  συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

naftemporiki.gr