Skip to main content

Στάνκοβιτς: Έχουμε την εμπειρία να ξαναπάρουμε τον τίτλο

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδειξε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ένωση

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Την πεποίθησή του πως η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Ο Αυστριακός πορτιέρε της Ένωσης, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Kicker», μίλησε για τη «μάχη» του τίτλου, τον ανταγωνισμό του με τον Αθανασιάδη, αλλά και για τον Λιούμπισιτς.

Ο έμπειρος άσος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Για τη μάχη του τίτλου: «Ήταν τόσο κοντά ανάμεσα σε μας και τον Παναθηναϊκό την περασμένη χρονιά. Φέτος τέσσερις ομάδες παλεύουν για τον τίτλο. Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, υπάρχει διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών ανάμεσα στην πρώτη και την τέταρτη θέση. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που είναι τόσο συναρπαστικό φέτος. Έχουμε το αβαντάζ ότι είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι και έχουμε την εμπειρία. Ξέρουμε πως αυτό είναι σημαντικό».

Για τον ανταγωνισμό με τον Αθανασιάδη: «Τίποτα δεν σου δίνεται. Πέρυσι ξεκίνησα τη σεζόν ως βασικός, αλλά μετά δεν μπορούσα να παίξω λόγω κορωνοϊού και έχασα τη θέση μου, επειδή αυτό το διάστημα ο Αθανασιάδης τα πήγε καλά. Το περασμένο καλοκαίρι πάλεψα πολύ για τη θέση μου στην προετοιμασία».

Για τον τραυματισμό που υπέστη: «Εγώ δεν κρύβω ότι έχω τον ίδιο τραυματισμό με την προηγούμενη φορά. Είναι πάλι ο προσαγωγός, αλλά αυτή τη φορά είναι ο αριστερός, όχι ο δεξιός. Το αν ανακοινώνεται ή όχι, είναι απόφαση της ομάδας. Δεν είχα πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς έως τώρα.

Στη Σάλτσμπουργκ είχα μια θλάση στον μηρό, αλλά φέτος δυστυχώς μου συνέβη δύο φορές. Η δεύτερη φορά συγκεκριμένα ήταν πολύ άτυχη, επειδή συνέβη σε μια αλλαγή κατεύθυνσης. Την πρώτη φορά προκάλεσα τον τραυματισμό, καθώς έπαιξα μέχρι το τέλος, παρά το πρόβλημα».

Για τον Λιούμπιτσιτς και την πορεία του στην ΑΕΚ: «Η μεταγραφή του ήταν έκπληξη. Έκλεισε την τελευταία μέρα των μεταγραφών και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Αλλά είναι πολύ χαρούμενος που είναι εδώ, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι μέσος box to box, που πάντα έχει τις ευκαιρίες του να σκοράρει. Θα είναι πολύ σημαντικός παίκτης στο μέλλον».

Για τον λόγο που θεωρεί ότι δεν παίζει πολύ με την ΑΕΚ: «Είναι μια νέα προσθήκη και είναι δύσκολο να μπεις σε μια ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ την περασμένη χρονιά. Ο προπονητής προετοιμάζει προσεκτικά τον Ρόμπερτ. Είπε και ο ίδιος ότι ο ρυθμός εδώ είναι πιο γρήγορος από τη Ντιναμό.

Ο ρυθμός είναι πιο γρήγορος από τη Ραπίντ. Τα παιχνίδια εδώ είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι στην Αυστρία ή την Κροατία. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να το συνηθίσεις. Κι όταν σκέφτεσαι τα ντέρμπι, είναι πάντα πολύ δύσκολα».