Skip to main content

Γ. Καμίνης: Ως Κίνημα Αλλαγής οφείλουμε να εγγυηθούμε την ομαλότητα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος» υποστηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση όταν «μπερδεύει την πολιτική αντιπαράθεση, ακόμη και τη σφοδρή σύγκρουση, με τον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του αντιπάλου, καθώς τον μετατρέπει σε εχθρό».

Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και λίγες μέρες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Καμίνης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι με την πολιτική του παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία.

«Απαιτείται σοβαρότητα, ρεαλισμός και υπευθυνότητα από όλους μας. Εδώ οφείλουμε ως Κίνημα Αλλαγής να εγγυηθούμε την ομαλότητα και τη σταδιακή επαναφορά της χώρας σε μια προοδευτική κανονικότητα. Έχουμε ιστορικό χρέος να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική ομαλότητα», υποστηρίζει.

Ο κ. Καμίνης παραδέχεται ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο για το Συνέδριο, λέγοντας ότι «δεν καταφέραμε να συζητήσουμε με τους 212.000 πολίτες που ήρθαν στην εκλογή του Νοεμβρίου ούτε για το τι κόμμα θέλουμε, ούτε για το πώς θα εξασφαλίσουμε διάλογο, συμμετοχή, για το πώς θα φτιάξουμε ζωντανές σχέσεις μαζί τους. Mε το να έχει προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής, δεν υπάρχει γνωστός δρόμος για να τον ακολουθήσουμε. Χρειάζεται τόλμη, πείσμα και μια συνείδηση αποστολής. Χωρίς παλιές σκουριές, αλλά ούτε εύκολες καταγγελίες».

Αναφερόμενος εξάλλου στο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί επισημαίνει ότι  «…κάθε τι που κάνουμε πρέπει να οδηγεί σε ενότητα και όχι σε φυγόκεντρες τάσεις. Για παράδειγμα, δεν διανοούμαι να μην υπάρξει κοινή πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου για τα 2/3 τουλάχιστον των οργάνων που θα εκλεγούν. Δεν με ενοχλούν οι διαφωνίες, αλλά με ενδιαφέρουν πολύ οι διαδικασίες επίλυσής τους, οι θεσμοί δηλαδή και η κουλτούρα διαλόγου».