Skip to main content

Δίκη Μάτι: Ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Τόσκα για ψευδή κατάθεση ζητεί δικηγόρος εγκαυματία

Eurokinissi
Ο πρώην υπουργός Νίκος Τόσκας

«Eψεύσθη σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου»

Να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και να καταστεί ποινικά υπόλογος ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο που ερευνά την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι ζήτησε δικηγόρος πολυεγκαυματία κατά την αγόρευσή του.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, «εψεύσθη σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου. Πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου Floga 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη Motor Oil, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του έχει ζητήσει την ενοχή 9 εκ των συνολικά 21 κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά.

naftemporiki.gr